Tror ikke på Kursk-berging

Russlands marinesjef Vladimir Kuroyedov tror det er «liten sjanse» for at det internasjonale dykkertemaet greier å hente opp de omkomne fra Kursk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen har vært inne i «Kursk». La oss håpe bergingsaksjonen blir vellykket, sa Kuroyedov til den russiske tv-kanalen NTV. Men han har liten tro på at dykkerne greier å berge opp de 118 som omkom i ulykken.

- Bergingsaksjonen er for vanskelig, både fra et teknisk så vel som et moralsk og psykologisk ståsted, sa Kuroyedov, som sier han har dykkernes sikkerhet som sin fremste prioritet. Admiralen vil overvåke operasjonen personlig.

Bergingsoperasjonen skal utføres av den russiske marines redningssenter i samarbeid med selskapet Rubin, som konstruerte Kursk. Det norske datterselskapet til amerikanske Halliburton skal bistå russerne med

plattformskipet «Regalia» og flere dykkere.

Det er bare russiske dykkere som skal gå inn i Kursk. De får nå spesialtrening i et søsterskip av Kursk, og blir og forberedt på den psykisk ekstremt tunge oppgaven av tre dykkerleger. De ni ikke-russiske dykkerne skal bistå de russiske dykkerne fra utsiden av Kursk.