Tror ikke på Lars Monsens flått-sykdom

Smittevernsekspert Preben Aavitsland betviler villmarksmannens borreliose-historie.

SKEPTISK TIL MONSEN:  Lars Monsen fortalte forrige uke at han har borrelia og har slitt med store smerter. Det tror ikke overlege og tidligere smittevernekspert Preben Aavitsland noe på. Han har lenge vært svært skeptisk til behandlingsmetoden som Monsen mener har redder livet hans. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet
SKEPTISK TIL MONSEN: Lars Monsen fortalte forrige uke at han har borrelia og har slitt med store smerter. Det tror ikke overlege og tidligere smittevernekspert Preben Aavitsland noe på. Han har lenge vært svært skeptisk til behandlingsmetoden som Monsen mener har redder livet hans. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag fortalte Lars Monsen at han hadde oppsøkt den omstridte privatklinikken Norsk borreliose senter i Oslo for å få behandling mot den flåttbårne sykdommen lyme borreliose.

Monsen sa han har vært gjenom et «smertehelvete» med borrelia - tross at tester hos fastlegen tilsa at han ikke hadde dette.

- Det finnes trolig tusenvis av nordmenn der ute som er hardere rammet enn meg, som ikke får hjelp av det norske helsevesenet, og som har fått livene sine ødelagt, skriver Monsen på sinn blogg.

Det fikk overlege og tidligere smittevernekspert ved Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, til å reagere. Han har tidligere vært avdelingsdirektør i divisjon for smittevern.

«Utifra denne gjengivelsen er det lite som tyder på at Lars Monsen har borreliose», twitret han og lenket til Monsens blogg.

- Farlig behandling På twitter, under navnet @Epidemino, har Aavitsland omtalt klinikken Monsen går til som «farlig». Han har stilt seg kritisk til praksisen med å sende blodprøver og påvise borrelia i Ausburg i Tyskland, samt den lange antibiotikabehandlingen pasientene får.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.