- Tror ikke på leiemorder

Politiet avviser at etterforskningen på Orderud-drapet står i stampe. - En av de siktede har endret sin forklaring ganske nylig, sier etterforskingsleder Tom Danielson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det kommer hele tiden nye momenter inn i Orderud-saken, sier Danielson til NTB.

Danielson slår nå tilbake mot kritikken fra forsvarerne, som hevder at etterforskerne stiller de samme spørsmålene om og om igjen.

- Dette er normal prosedyre, og det er bevegelse i etterforskingen hele tiden. Blant annet har den ene av de siktede nylig endret sin forklaring, og dette må holdes opp mot det de siktede tidligere har sagt, opplyser Tom Danielson.

Han vil imidlertid ikke ut med hvem som skal ha endret sin forklaring, eller når dette skal ha skjedd.

- Men det er ikke første gang at dette skjer i denne saken, hevder han.

Forsvarerne nekter

Forsvarerne til de fire siktede i saken har imidlertid en annen oppfatning. De kan ikke bekrefte at noen har endret sin forklaring i det siste.

- Det er ihvertfall ikke min klient, sier Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik.

- Helt ukjent for meg, sier Kristin Kirkemos forsvarer Tor Kjærvik.

- Per Kristian Orderud har ikke endret sin forklaring i det siste, sier hans forsvarer, advokatfullmektig Jarl Borgvin Dørre.

- Jeg kommenterer ikke innholdet avhørene, sier Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland.

Per Kristian Orderud skal ifølge sin forsvarer avhøres tirsdag, mens han kone Veronica skal i nye avhør senere denne uka. De to andre siktede, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød, nekter fortsatt å forklare seg for politiet.

Tror ikke på leiemorder

Politiadvokat Tom Danielson sier til NTB at han regner med at etterforskingen av trippeldrapet på Sørumsand vil ta lang tid.

- Det er ingenting i de opplysningene vi forløpig sitter inne med som tilsier at det er en femte person, en leiemorder, involvert i saken. Men vi kan selvsagt ikke utelukke dette - det kan jo komme fram nye opplysninger, sier Danielson.

(NTB)