Tror ikke på makspris

Sprengte budsjetter. Flere barn enn egentlig tillatt. Vedlikeholdsbehov. Slik er hverdagen i Bråten barnehage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke se hvordan maksprisen skal kunne gjennomføres, sier styrer Wenche Jutrem.

Hun får støtte av mamma Helga Hovind som i går hentet Harald (5) og Håkon (3):

- Dette har ikke politikerne råd til. Vi har to i barnehage og ett barn til i skolefritidsordning. Utgiftene for oss betyr nesten en hel nettoinntekt, sier Hovind.

Nylig vedtok barnehagen å øke foreldrebetalingen med mer enn fem prosent . En plass i Bråten koster 4400 kroner, for barn under tre år 4580 kroner måneden.

- Hvordan skal maksprisen regnes ut? Her har vi skåret alt til beinet. Vi har 3,4 barn mer enn barnehageloven tillater og har vedlikeholdskrav det er vanskelig å finne penger til, sier styrer Jutrem, som i en årrekke har vært styrer.

- Jeg har brukt alle kreative løsninger jeg veit om for å spare, sier Wenche Jutrem i Bråten barnehage på Nordstrand i Oslo.

- UREALISTISK: Helga Hovind, mor til Håkon (3) og Harald (5) har liten tro på makspris og får støtte av styrer Wenche Jutrem i Bråten barnehage: - Jeg er redd en makspris vil bli en hemsko i forhold til fleksibel drift, sier Jutrem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer