Tror ikke på økning i oljeprisen

Verken Norwegian Oil Trading A/S eller Saga Petroleum tror det blir noen umiddelbar økning i oljeprisen som følge av OPEC-vedtaket i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vedtaket er en stadfestelse av det OPEC-landene har lovet tidligere, og dette er allerede fanget opp av markedet. Oljeprisen den nærmeste tiden vil dermed trolig bli liggende på samme nivå som de siste dagene, og den har vært på mellom 14 og 15 dollar fatet, sier oljeanalytiker Christopher Støren i Norwegian Oil Trading A/S til NTB.

Den norske løftet om å redusere produksjonen med 100.000 fat daglig er ifølge Støren også registrert i markedet.

Kan falle

Muligheten er til stede for at oljeprisen kan komme til å falle i forhold til dagens nivå. Dette kan skje dersom OPEC-landene ikke gjennomfører den varslede reduksjonen.

- Det er ofte langt mellom det de sier og det de gjør. Hvis de ikke makter å gjennomføre reduksjonen, kan prisen fort komme til å falle under 10 dollar fatet igjen, sier Støren. Han tror det vil ta en måneds tid eller to før det blir klart om OPEC-landene greier å kutte produksjonen så mye som de har sagt.

- Positivt

Saga Petroleum er fornøyd med at OPEC-landene kom fram til et vedtak om å redusere oljeproduksjonen.

- Det har vært knyttet litt usikkerhet til hvilket nivå landene kommer til å kutte fra. Nå viser det seg at det dreier seg om en reduksjon i forhold til faktisk produksjon i februar, og ikke i forhold til kvoten. Det betyr at det blir reelle kutt, noe som er positivt, sier markedsdirektør Rabbe E. Lund i Saga Petroleum.

Han antar at oljeprisen vil stabilisere seg på rundt 15 dollar fatet den nærmeste tiden dersom OPEC-landene virkelig gjennomfører reduksjonen de er blitt enige om.

- Det er ikke utenkelig at avtalen blir gjennomført, og da vil vi muligens også oppleve en styrket oljepris når vi kommer inn i de sesongene på året hvor prisen tradisjonelt er høyest. Prisen er vanligvis lavest i årets andre kvartal, sier Lund.