Går mot mengden: Adm. direktør Magnus Nordin i Tethys Oil har ikke tro på at oljeprisen skal opp med det første. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
Går mot mengden: Adm. direktør Magnus Nordin i Tethys Oil har ikke tro på at oljeprisen skal opp med det første. Foto: Iván Kverme/FinansavisenVis mer

Tror ikke på oljeprisoppgang

Den svenske oljesjefen Magnus Nordin heller kaldt vann i blodet på en oljebransje som endelig er blitt litt optimistisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeprisen er fortsatt under 50 dollar fatet. Men ettersom overtilbudet i oljemarkedet er over, eller i hvert fall nesten, er det optimisme å spore i den norske oljebransjen. De fleste oljetopper, investorer og analytikere venter at prisene skal stige gradvis de neste årene, skriver Finansavisen.

Men ikke Magnus Nordin, adm. direktør oljeselskapet Tethys Oil, som avholdt presentasjon på Paretos olje- og offshorekonferanse i går.

- Vi tror oljeprisen vil ligge mellom 40 og 55 dollar de neste årene, sa han foran en liten forsamling der antallet ledige stoler i salen var i klart flertall.

Til Finansavisen utdyper Nordin:

- De nærmeste årene holder det med en oljepris på rundt 50 dollar for å møte den økende etterspørselen. Det kan komme mer amerikansk skiferolje i produksjon enn det mange tror. Så fort oljeprisen kommer opp i 50–55 dollar, kommer det mange rigger tilbake i arbeid i USA. Derfor har jeg har vanskeligheter med å se for meg høyere oljepris enn dette de neste to-tre årene.

Ser opptur om fem år

Baker Hughes’ riggstatistikk viser at antallet riggersom driver landboring i USA har økt de seneste månedene. Den amerikanske skiferoljeproduksjonen viser tegn til utflating etter å ha stupt i fjor og inn i 2016. Høy boreaktivitet i Permian Basin gjør at stadig flere venter en økning i USAs skiferoljeproduksjon, selv om prisene holder seg rundt 50 dollar fatet.

Tethys Oil-sjefen understreker overfor Finansavisen at store produksjonsforstyrrelser kan sende prisene opp, men i en normal situasjon i oljemarkedet vil ikke prisene stige.

Derimot om fem år tror han prisene endelig vil peke oppover, grunnet dagens lave investeringer i konvensjonell offshoreproduksjon.

Flere nyheter

Bolig: Espen har tjent 129 millioner på Sørenga
Har ingen tro på rentekutt