Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror ikke på skrekkbildene

- Bildene er provosert fram, sier pelsdyrlederen. Truer med politianmeldelse.

 NY STORMRUNDE:  Leder i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, fikk ikke mange minutters ro fra mobiltelefon på hotellrommet i Oslo søndag kveld. Han måtte reise fra Rogaland for å være klar til en rekke møter i forbindelse med de nye pelsdyrbildene. FOTO: JACQUES HVISTENDAL.
NY STORMRUNDE: Leder i Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, fikk ikke mange minutters ro fra mobiltelefon på hotellrommet i Oslo søndag kveld. Han måtte reise fra Rogaland for å være klar til en rekke møter i forbindelse med de nye pelsdyrbildene. FOTO: JACQUES HVISTENDAL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Klikk for innhold
(Dagbladet):Leder i Norsk Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, har vært forberedt et par dager på at det ville komme nye videobilder som mange vil oppfatte negativt for næringen.

Han så noen av Dagsrevyens bilder søndag hos NRK i Stavanger på lørdag , og søndag kveld var han på plass i Oslo for å være med på flere møter som er hasteberammet mandag i forbindelse med det nye angrepet på næringen — slik organisasjonen oppfatter det. 

Han takket ja til å kommentere tv-bildene da Dagbladet spurte, men trakk seg under avspilling av  NRKs og Dagbladets video. 

- Det dyret ville jeg ha avlivet, kommenterte minkoppdretteren fra Rogaland da han så et dyr med avrevet bakbein i Dagbladets video på hotellrommet i går kveld.    

Så stoppet han å se på bildene:
- Jeg vil ikke kommentere enkeltsituasjoner. Vi har ingen garanti for at situasjonene er det disse folkene utgjør det for å være. Jeg vet heller ikke hvor bildene av dyret med det avrevne beinet stammer fra, sier pelsdyroppdretternes leder. Omtrent alle de 350 pelsdyrfarmene i landet er medlemmer i Pelsdyralslaget.  

Han vi likevel komme med to momenter om bildene han ble forhåndsvist lørdag:

- Provokasjon - Flere av dem er tatt i sykeavdelinger der syke dyr skal være for å bli behandlet av veterinær. Og flere av situasjonene som viser dyr med unormal framferd, er det det disse folkene som har provosert fram. De har brutt seg inn om natta mens dyrene skal ha ro, og de har i tillegg skremt dem med sterkt lys.  

- Vi har fått svært få bekymringsmeldinger fra Mattilsynet om negative forhold i næringen det siste året. Dersom noen ganske få skulle ha gjort seg skyldig i brudd på regelverket, kan ikke det ramme hele næringen, sier Trane Skadsem.  

Han påpeker at dyrevernere har gjort seg skyldige i to lovbrudd.  

- De har tatt seg inn urettmessig på annen manns eiendom, og dessuten har de brutt lovpåbudet som gjelder fro alle om å melde fra til Mattilsynet dersom man kommer ut for dyremishandling, sier lederen i Pelsdyralslaget.  

Vil anmelde NRK Styret i organisasjonen hadde telefonmøte søndag kveld etter at de nye videobildene var lagt fram i Dagsrevyen og på store nettsteder.  

- I samråd med advokat har vi allerede vurdert å politianmelde NRK for å delta å ulovlig inntrenging på annens eiendom. Vi vurderer også å politianmelde andre, sier Trane Skadsem, som understreker at det er Mattilsynet som skal føre  kontroll med dyrevelferden her i landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!