Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror ikke på strengere drapsstraffer

Forsvarsadvokat Harald Stabell mener forslaget fra Riksadvokaten om at drap generelt må straffes med minst ti års fengsel, har lite for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokat Tor-Aksel Busch tok i Aftenposten i dag til orde for at gjennomsnittsstraffen for drap kommer opp i ti år. Dette til tross for at straffen for forsettlig drap i gjennomsnitt er økt fra sju til ni år siden 1998.

- Drap er den alvorligste forbrytelsen vi har, og vil for mange være et referansepunkt når straffenivået for ulike forbrytelser skal avpasses til hverandre. Strengere straff for drap kan bane vei for et høyere nivå for eksempel voldtekt. Men også jeg erkjenner at om straffen er åtte eller ti år, så er det neppe avgjørende for om et drap begås, sier Tor-Aksel Busch.

- Vi har ingen dokumentasjon som viser at antall drap har gått ned, selv om straffene har økt med to år de siste årene. Og Riksadvokaten sier selv at det neppe betyr noe for om nye drap begås om straffen øker fra åtte til ti år, sier Harald Stabell til TV2-Nyhetene.

(NTB)