- Tror ikke på tvungen lønnsnemnd

NHO-sjef Finn Bergesen jr. mener partene selv må komme til enighet. Han tror ikke regjeringen vil gripe inn i stortstreiken med tvungen lønnsnemnd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er opp til partene å finne en løsning på konflikten, og det bør vi kunne klare. Jeg har ikke noen tro på tvungen lønnsnemnd, sa administrerende direktør i NHO Finn Bergesen jr. på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han ville ikke gjette på når NHO og LO blir enige.

- LO må komme til oss

NHO har ennå ikke hatt noen møter med LO - hvertfall ingen Bergesen ville snakke om. Han fastholder at LO tar den første kontakten siden det var de som stemte nei til lønnsoppgjøret.

NHO vil ikke utelukke at de kan ta i bruk lock-out dersom LO trapper opp streiken.

- Vi vurderer situasjonen fortløpende, og en opptrapping vil være med i en slik vurdering, var Bergesens beskjed til LO.

På dagens pressemøte uttrykte Bergesen at bilprodusenten BMWs problemer i kjølvannet av streiken har gjort inntrykk. I dag møtte NHO-direktøren innkjøpssjef Klaus Wentzel.

Innkjøpssjefen har i dag skrevet et brev til næringsminister Grete Knudsen, med kopi til Bergesen og Hågensen. Der informerer han om at selskapet vil stanse innkjøp fra underleverandører i Norge dersom de ikke får bildeler innen mandag ettermiddag.

- Wentzel fortalte meg at BMWs produksjon for første gang trues med stans. De har opplevd streik og blokkade blant underleverandørene, men det har aldri stoppet produksjonen. Har de ikke deler fra Raufoss på plass innen mandag ettermiddag, stanser produksjonen for aller første gang, sa Bergensen.