Tror ikke på velferdssamfunnet

I løpet av de siste ti årene har verken helsevesenet eller eldreomsorgen blitt bedre. Det mener et stort flertall av det norske folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En tredjedel av de spurte i en landsomfattende undersøkelse for LO mener tvert imot at tilbudene er blitt dårligere.

Over halvparten av befolkningen tror de eldre føler mindre trygghet i dag enn for ti år siden for at de skal få den pleie de har behov for.

- Undersøkelsen viser at folk ikke lenger har tillit til at offentlig sektor vil sikre velferden. Dette er et skudd i foten for det offentlige velferdssystemet og et alvorlig signal, sier informasjonssjef i LO, Øyvind T. Hansen, til Dagbladet.

Mens «helse og eldre» har stått øverst på prioriteringslisten hos enhvert politisk parti de seinere årene, har velgerne åpenbart ikke sett de store resultatene. På spørsmålene om eldreomsorg, helsevesen og trygghet for framtidige pleie- og omsorgstilbud er det gjennomgående flere som mener utviklingen har gått til det verre enn som mener det har skjedd forbedringer.

De fleste mener det har skjedd lite eller ingenting med helsevesen og eldreomsorg.

Eldreomsorg

Tilliten til eldreomsorgen er enda svakere. I alt 64 prosent mener eldreomsorgen har stått stille eller blitt dårligere de siste ti årene. På spørsmål om hvordan folk tror dagens eldre opplever situasjonen, svarer hele 53 prosent at de tror de eldre føler mindre trygghet i dag enn for ti år siden for at de får den pleie og omsorg de trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer