Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror ikke på vinterdekkpåbud

Det er ikke behov for et eget påbud om bruk av vinterdekk i Norge, mener statssekretær Torild Skogsholm i Samferdselsdepartementet. Den svenske regjeringen vil foreslå et slikt påbud etter flere ulykker med biler uten vinterdekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske trafikanter er selv ansvarlige for at bildekkene er tilpasset føret. Vegdirektør Olav Søfteland tror ikke påbud er veien å gå, og får støtte av statssekretær Torild Skogsholm.

Har påbud

- Bilister skal ha dekk som gir tilstrekkelig veigrep etter årstiden. Derfor vil jeg si at vi faktisk har et påbud om bruk av vinterdekk. Om vi endrer dette til et vinterdekkpåbud, vil ikke dagens realiteter bli forandret, sier Skogsholm til NTB.

Selv om Vegdirektoratets kjøretøyforskrifter krever at bilene skal ha dekk som er tilpasset føreforholdet er det ikke ulovlig å kjøre med sommerdekk om vinteren.

Skogsholm mener det slett ikke er uklart for norske bilister at de må kjøre med vinterdekk om vinteren.

- Folk skjønner det, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling