Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tror ikke smitten kommer fra oss

Ingen tiltak hos produsenten av First Price-salami før Grilstad Fabrikker får salmonella-svar i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag kom det frem at alt salg av First price-produktet dansk salami er stanset. Mattilsynet mistenker produktet for å være kilden til Salmonella-epidemien som har rammet minst 35 personer den siste tiden.

Det er Grilstad Fabrikker i Trondheim som produserer salamien. De gjør ingen spesielle tiltak ved fabrikken før man vet helt sikkert at smitten kommer fra dem. Og det tror ikke administrerende direktør ved Grilstad, Torstein Rønning, at den gjør.

- Vi tror ikke smitten kommer fra oss, men fra en av våre underleverandører, sier han til Dagbladet.no.

- Vi har planer om å fortsette produksjonen av salami på tirsdag etter pinse. Dersom det skulle vise seg at First Price-salamien er smittekilden, vil vi vurdere dette på nytt. Inntil videre jobber vi med råvareleverandørne, sier han.

Grilstad Fabrikker gikk sammen med NorgesGruppen om å trekke tilbake produktene fra markedet, og følger nå Mattilsynet og Folkehelseinstituttets råd for å finne smittekilden.

Ifølge Rønning er det ikke fare for at flere av deres produkter kan inneholde smitten.

- Alt utstyret blir desinfisert hver dag før det produseres nye produkter, så det er ingen akutt fare for smitte, om det skulle vise seg at den kommer fra oss. Ved hjelp av serienumre på den mistenkte pakken har vi god kontroll over hvilket parti dette eventuelt gjelder, sier Rønning.

Svarene på prøvene er ventet i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media