- Tror ikke vi finner ham i live

PARIS/OSLO (Dagbladet.no): Politiet i Sveits har nesten gitt opp håpet om å finne oslomannen Lennart Nordengen (28) i live. - Sjansen er lik null, sier de til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Sjansene for å finne den savnede i live etter så mange timer under så tunge snømasser, er lik null. Raset var eksepsjonelt stort, og snømassene er enkelte steder åtte til ti meter dype, sier pressetalsmann Jean Pierre Moulin ved politiet i Valais i Sveits til Dagbladet.no.

Franske og sveitsiske letemannskaper har vært ute og søkt etter Nordengen siden klokka ni i morges. Rundt hundre mann og sju hunder jobbet fram til det ble mørkt ved 16.30-tida i ettermiddag.

Søkte etter vennen

På grunn av stor rasfare i området, måtte letemannskapene utløse et ras for ikke å utsette seg for livsfare.

Ifølge Moulin deltok to av Nordengens venner i arbeidet.

- De uttrykte et sterkt ønske om å få delta i letingen, så de fikk spader og hjalp oss. Det blir aldri nok armer etter et ras, sier Moulin.

Sigri Widerøe Kristoffersen (27) fra Oppegård er funnet omkommet etter raset. 27 år gamle Trude Vik fra Bergen ble reddet i skredet. Hun ligger fortsatt i koma på sykehuset i Chamonix. Tilstanden er alvorlig.

- Hun hadde hjertestans på om lag 40 minutter under snømassene, sier doktor Bernage ved sykehuset i Chamonix til Dagbladet.no.

Vik ligger på overvåkingsavdelingen. Familien er kommet fram til sykehuset.

Årsaken uklar

Leder for redningsoperasjonen på fransk side, løytnant Vincent Mougin, sier til TV 2.no at det var nordmennene selv som utløste raset de ble tatt av. Det vil ikke politiet bekrefte.

- Det er ikke slått fast ennå. Etter alle ras der noen omkommer, åpnes det en etterforskning for å finne årsaken. Den ledes av en forhørsdommer som var til stede under letingen i dag, sier politiets pressetalsmann Jean Pierre Moulin til Dagbladet.no.

<B>200 lette:</B> Mannskap fra Frankrike og Sveits deltok i letingen etter den savnede nordmannen som ble tatt av et snøras på Mont Blanc tirsdag. Også fire av vennene fra reisefølget deltok i letingen. Ni norske skiløpere kjørte off-piste sammen, da fire ble tatt av raset. En kvinne omkom, en kvinne er livstruende skadd, mens en kom seg uskadd vekk fra snømassene.