Tror ikke Viggo vil tilstå

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Dobbeltdrapssiktede Viggo Kristiansen sitter nå i et nytt avhør på politihuset i Kristiansand. Verken politiet eller forsvareren tror 21-åringen vil tilstå voldtekt og drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhøret av Kristiansen begynte klokka 10.00 i formiddag. I en pause snakket Dagbladet.no med forsvarer Tore H. Pettersen.

- Vi har pause nå. Men jeg skal oppdatere dere etter avhøret. Avhøret kommer til å fortsette utover ettermiddagen og kvelden, sier Pettersen.

Viggo Kristiansen nekter fortsatt et hvert kjennskap til drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen. Medsiktede, kameraten Jan Helge Andersen (19), tilstod i forrige uke drapet på Stine Sofie. Andersen hevder at det var kameraten som voldtok begge jentene før han drepte Lena. 19-åringen påstår han deretter ble truet til å drepe.

Politiet er likevel sikre på at Kristiansen deltok i ugjerningene. Etterforskerne mener de har bunnsolide bevis mot 21-åringen.

- Det er sannsynlig at han (Viggo Kristiansen) foreløpig fastholder sin versjon. Men vi sitter på så mye at vi ikke er avhengige av hans forklaring. Vi er heller ikke avhengige av å få en tilståelse, sier kriminalsjef Arne Pedersen.