Japansk advokat:

- Tror Ingrid blir løslatt mandag

Shota Yamaguchi – Ingrid Martinussens japanske advokat – tror det er stor mulighet for at den norske studenten løslates mandag.

TROR PÅ LØSLATELSE: Advokat Shota Yamaguchi – forsvareren til den norske studenten Ingrid Martinussen – som sitter fengslet i Tokyo, er nå optimistisk. - Jeg tror Ingrid blir løslatt mandag, sier Yamaguchi til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ LØSLATELSE: Advokat Shota Yamaguchi – forsvareren til den norske studenten Ingrid Martinussen – som sitter fengslet i Tokyo, er nå optimistisk. - Jeg tror Ingrid blir løslatt mandag, sier Yamaguchi til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TOKYO (Dagbladet): En snau halvtime etter at advokat Shota Yamaguchi lørdag kveld – japansk tid – har kommet ut av politistasjonen i Higashi utenfor Tokyo, møter Dagbladet den japanske forsvareren til Ingrid Martinussen (32).

Shota Yamaguchi er optimistisk, og tror nå at mistanken mot den norske masterstudenten blir henlagt.

- Signalene jeg har fått fra politiet tyder på at de kommer til å løslate Ingrid og henlegge anklagene mot henne. Men du kan aldri være helt sikker.

- Jeg vil anslå at det er mer enn 70 prosent sjanse for at politiet henlegger saken mot henne, sier Shota Yamaguchi til Dagbladet.

17 dager isolert

Den japanske advokaten mener politiet har kommet videre i etterforskningen, og at det ikke finnes holdepunkter for at Ingrid Martinussen har noe med de 140 grammene med marihuana å gjøre.

- Da jeg besøkte Ingrid på politistasjonen i Higashi var Ingrid tydelig preget av saken. Hun er fortvilet, og gråter mye. Ingrid har det vondt, og det er åpenbart en menneskelig belastning å sitte 17 dager isolert i varetekt på en politistasjon, sier Yamaguchi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer