BEKYMRET: USAs forsvarsminister Leon Panetta mener det er en økende fare for at israelerne vil bombe mål i Iran i løpet av de kommende månedene.  Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/Files
BEKYMRET: USAs forsvarsminister Leon Panetta mener det er en økende fare for at israelerne vil bombe mål i Iran i løpet av de kommende månedene. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/FilesVis mer

- Tror Israel kan angripe Iran i løpet av våren

USAs forsvarsminister er bekymret, ifølge amerikanske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Leon Panetta tror det er stor mulighet for at Israel vil bombe atomanlegg i Iran i løpet av våren, melder amerikanske medier.

Den amerikanske avisa Washington Post skriver at Panetta er bekymret for den økende faren for at israelerne vil bombe mål i Iran i løpet av de kommende månedene.

Også TV-stasjonen CNN meldte det samme og siterte en anonym kilde i Obama-administrasjonen.

Panetta, som for tiden deltar på NATOs forsvarsministermøte i Brussel, ville først ikke kommentere opplysningene i Washington Post. Etter en kort stund sa han likevel:

- Israel har kunngjort at de overveier dette. Vi har gitt uttrykk for vår bekymring.

Israels forsvarsminister Ehud Barak gikk selv langt i å antyde at et mulig angrep er forestående.

- En hver som sier «seinere», vil kunne oppdage at «seinere» er for sent, sa han på en konferanse med israelske militær- og etterretningstopper i Jerusalem torsdag.

The Washington Post skriver at president Barack Obama og Panetta skal ha gjort det klart overfor Israel at USA motsetter seg et angrep. Amerikanernes mener et slikt angrep vil «sabotere det stadig mer framgangsrike internasjonale sanksjonsprogrammet og andre ikke-militære tiltak for å hindre Iran i å tråkke over grensen».

- Men Det hvite hus har ikke bestemt seg for eksakt hvordan USA skal svare dersom Israel virkelig går til angrep, skriver avisen videre.

I oktober i fjor skrev israelske medier at den israelske etterettningstjenesten er imot flyangrep på Iran mens statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Ehud Barak var positive til et angrep.

(NTB)