- HAR IKKE BEVIS:  - Jeg tror jeg får åtte til ti års fengsel selv om det ikke er framlagt noen bevis i saken, sier Madeleine Alicia Rodriguez. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
- HAR IKKE BEVIS: - Jeg tror jeg får åtte til ti års fengsel selv om det ikke er framlagt noen bevis i saken, sier Madeleine Alicia Rodriguez. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

- Tror jeg får åtte til ti års fengsel

Madeleine Alicia Rodriguez tror hun blir dømt for transport, ikke smugling. Vil ikke sone i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
COCHABAMBA (Dagbladet):  - Jeg tror jeg blir dømt for transport av narkotika, og får åtte til ti år. De har ikke noen bevis, sier Rodriguez (23) fra cella i kvinnefengselet i Cochabamba. 
Flere av advokatene, blant andre Rodriguez' advokat har prosedert på at de tiltalte ikke kan dømmes for smugling, men at det som har foregått er transport av narkotika.
Transport har etter det Dagbladet forstår en øvre strafferamme på ti år, mens smugling har en øvre strafferamme på 25 år.  

- Dårlig sak Rodriguez sier hun ikke er imponert over påtalemyndighetens bevisførsel så langt.  
- De har ikke så mye, de har ikke bevis på noenting. At dette er en kriminell organisasjon, eller at Augusto (Toro Blacutt) er sjef har de ingen bevis på, sier hun.  
Hun beskriver det som "tungt" å sitte i rettssalen.  
- Det blir godt å bli ferdig med det, sier hun.  
Hun snakker daglig med advokaten sin om saken.  
- Han er positiv, og synes det går bedre enn forventet. Man skulle tro de hadde litt mer, sier Rodriguez og tenker på bevisførselen.   Rodriguez har allerede gjort det klart at hun ikke vil søke soningsoverføring til Norge dersom hun blir dømt, men vil bli i Bolivia.
 
Kripos skal vitne Rettssaken fortsetter i dag, og er ventet å få sin avslutning denne uka.
Blant vitnene som fortsatt skal forklare seg, er Stina Brendemo Hagens mor, og overbetjent i Kripos, Lars Grønning.  
Kripos har i en omfattende etterforskning kartlagt det norske mottakerleddet av Bolivia-kokainen.
Politiet mener det samme nettverket har stått bak minst fem smuglerturer fra Sør-Amerika til Norge. 20 unge nordmenn er siktet i saken i Norge. 
Flere av de siktede er ungdommer fra Oslo og omegn, som har vekslet eller sendt penger for narkotikanettverket.
Fra 10. til 18. april 2008, få uker før de tre norske kvinnene reiste til Bolivia, foretok minst åtte unge nordmenn valutavekslinger i Oslo. Alle vekslet i overkant av 40 000 kroner inn i 5000 euro hos valutakontorer i Oslo sentrum.
Kvitteringer for pengevekslinger ble seinere funnet under en razzia hos Augusto Toro Blacutts onkel i Santa Cruz, Bolivia.
Toro Blacutts onkel er tiltalt i saken, og beskyldes for å ha organisert leveringen av kokainpartiet til de norske kvinnene.
Følg rettssaken i Bolivia direkte på Dagbladet.no fra klokken 15.30.