Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tror Jens sliter litt med opposisjonsrollen

Siv Jensen svarer Stoltenberg og lover flere skattelettelser de nærmeste årene.

:  Finansminister Siv Jensen (Frp) tror skattelettelser er bra for næringslivet og vil komme med flere i årene som kommer. Foto:
Foto: Spekter/Thomas T. Kleiven
: Finansminister Siv Jensen (Frp) tror skattelettelser er bra for næringslivet og vil komme med flere i årene som kommer. Foto: Foto: Spekter/Thomas T. Kleiven Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). - Nå må Ap bestemme seg for hva de vil kritisere regjeringen for. Jeg tror Jens sliter litt med opposisjonsformen, sier finansminister Siv Jensen (FrP).

Avfeier kritikken Tidligere i dag anklaget Jens Stoltenberg den nye regjeringen for å satse på oljefinansiert skattelettelser som landet ikke har råd til. Han mener Høyre har nærmet seg Frp og blitt mindre ansvarlig.

- Jeg skjønner at tidligere statsminister, nå stortingsrepresentant, Jens Stoltenberg synes det er deilig å være fri for ansvar og litt friere i formen i kritikken av regjeringen. Kritikken går i to retninger, at vi har gjort for mye, for raskt, og at vi ikke har gjort noenting.

Konklusjonen er vel at vi har gjort det riktige, siden de ikke vet hva de skal kritisere oss for, sier Jensen.

Hun avfeier kritikken og fastholder at regjeringen tror skattelettelser er bra for økonomien og næringslivet.

Dynamisk effekt - Finansdepartementet har vurdert konsekvensen av de samlede skattelettelsene for neste år og konkludert med at vi kan tjene inn 30 prosent av skattelettelsene på grunn av dynamiske effekter.

Noen vil påstå at det er woodoo-økonomi. Men beregningene kommer altså fra det samme embetsverket som Ap ledet for kort tid siden, sa Jensen i sitt innlegg på Spekter-konferansen. Det er ikke dermed sagt at norsk økonomi blir mer produktiv av det. Vi tror et lavere og mer velfungerende skattesystem vil være gunstig for norsk næringsliv over tid, og har tatt de første skrittene ved dette budsjettet, sier Jensen.

Fjernet arveavgiften Hun sa hun er særdeles fornøyd med å ha fjernet arveavgiften.
- Jeg er ganske godt fornøyd med at vi har avviklet arveavgiften. Nå blir det en realitet.  Så har jeg skjønt at det tok Jens åtte år å skjønne at det var noen problemer med skatteklasse to. Vi har gjort endringer i skatteklasse to.

Selskapsskatten er den mest skadelige for vekst. Men det viktigste grepet var at der Stoltenberg tok selskapsskatten ned, tok vi personskatten ned tilsvarende. Ellers ville vi ødelagt symmetrien i skattesystemet, sa Jensen.