- Tror jenta ble kvalt

Den 13 år gamle norske jenta som ble funnet drept og trolig voldtatt i Spania ble funnet på skoleveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den unge jenta gikk til skolen som vanlig klokken 0700, men kom ikke hjem klokken 15 som normalt. Klokken 16.18 ringte en av naboene til nødnummeret og fortalte at hun var funnet livløs på, melder den spanske nyhetskalen CNN+.

Hun ble funnet i et skogholt midt mellom bussholdeplassen der hun gikk av og på bussen til og fra skolen og familiens hjem.

Familien var nylig flyttet fra Norge til bosetningen Playa Flamenca like sør for feriestedet Torrevieja i Alicante-provinsen på Costa Blanca-kysten.

- Det eneste jeg kan si lørdag kveld er at spansk politi arbeider med flere teorier og at det ennå ikke er fastslått en konkret dødsårsak, sier pressetalsmann Eirik Bergesen i UD til NTB.

Krisemøte mandag

Ordføreren i byen Orihuela, like nordvest for Playa Flamenca og Torrevieja, kaller inn til krisemøte.

Mandag midt på dagen kaller ordfører Jose Manuel Media inn til et ekstraordinært sikkerthetsmøte etter drapet på den norske 14-åringen. Representanter fra de lokale selvstyremyndighetene i Alicante vil delta, skriver panorama-actual.es.

Obdusert i dag

Jenta ble obdusert i dag morges, men Eirik Bergersen i UD sier til NTB i kveld at resultatet av obduksjonen enda ikke var klart.

- Konsulen har gitt UD en orientering om de teorier spansk politi arbeider etter, men det er fortsatt svært mye uklart i denne saken, sier Bergersen.

Obduksjonen kan gi svar på om jenta ble misbrukt seksuelt før hun ble drept, slik det er mistanke om.

Den spanske avisa El Periódico de Catalunya melder at legene som undersøkte jenta tror at hun ble kvalt.

Ifølge nettstedet Laverdad.es forteller kilder nær undersøkelsen om klare tegn på at jenta ble misbrukt før hun ble drept.

Etterforskerne setter allerede drapet i sammenheng med en episode som skal ha skjedd dagen før i samme område. Fire nordafrikanske menn skal ha angrepet kvinnens ektemann og dratt kvinnen inn i en bil. De misbrukte henne i et tomt hus i Orihuela, to kilomteter unna stranden der den norske jenta ble funnet. Hendelsen skjedde klokken to om natta. Kvinnen ble sluppet fri etter tre timer.

Folk i sjokk

Terje Aspdahl er redaktør i den skandinaviske avisa Vikingposten, som holder til i Torrevieja, like ved Playa Flamenca. Han kom til drapsstedet i går kveld.

- Politiet hadde sperret av et ganske stort område rundt åstedet. Da jeg dro fra stedet i natt, sto det fortsatt politibiler der som holdt vakt, sier Aspdahl til NTB.

I dag var ting ved det vanlige i nabolaget, bortsett fra at folk er preget av den grusomme nyheten.

- Her er det fullt av folk og masse markedsboder. Men folk er jo sjokkert og rister på hodet over det som har skjedd, sier Aspdahl.

- Flere gjerningsmenn

Spansk politi tror at flere personer kan stå bak ugjerningen.

- Vi kan bekrefte at en norsk statsborger på stedet er meldt omkommet. Vi har løpende kontakt med politiet gjennom ambassadøren i Madrid og konsulen i Torrevieja. Konsulen vil i dag tilbringe tid sammen med familien til jenta, og vi vil også bistå innenfor rammene av det vi kan yte, sier UD-talsmann Eirik Bergersen til Dagbladet.no.

Han sier norske myndigheter har anledning til å formidle advokatbistand og medisinsk hjelp, dersom det skulle bli nødvendig.

Norsk hjelp

Jenta og familien hennes, som opprinnelig er av asiatisk opprinnelse, er fastboene i Spania.

Spansk politi sperret i går av et stort område og startet en omfattende etterforskning på stedet. Så langt har spansk politi ingen mistenkte i saken. De har foreløpig ikke bedt om bistand fra Norge.

BÆRES BORT:</B> Her bærer spanske politimenn bort liket av den 13 år gamle norske jenta.
UNDERSØKER:</B> Sivilkledde spanske polititjenestemenn lette etter bevismateriale i går kveld.
BLOMSTER:</B> Mange viste sin deltakelse i sorgen da de la ned blomster på stedet der jenta ble funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer