Tror Joaquin er i Spania

Drapssiktet skal ha hørt fra andre at legen er i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den drapssiktede 37-åringen hevder at den savnede spanske legen Joaquin Bermudez (49) er dratt til Spania. Tidligere i dag har det kommet frem at 37-åringen skal ha navngitt en tredjeperson som er involvert i bilturen med legens blodtilsølte bil. Han har videre forklart at den savnede spanske legen skal ha dratt tilbake til hjemlandet sitt, melder Adressa.no.

37-åringens forsvarer Aase Sigmond bekrefter at disse opplysningene har kommet fram i avhør, men sier at dette er noe 37-åringen ikke er involvert i.

- Han har fått vite at legen har dratt til Spania, men dette er opplysninger han har fått via andre, sier hun til Dagbladet.no.

Hun vil ikke si noe om hvem som har gitt disse opplysningene til 37-åringen. Han erkjenner ikke straffskyld i saken.

Har ikke hatt kontakt med familie

Politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, kan ikke bekrefte at siktede skal ha forklart at Bermudez har dratt tilbake til hjemlandet sitt.Ifølge politiet har Leal ikke vært i kontakt med verken sin familie i Spania, eller sin arbeidsgiver ved Radiumhospitalet den siste uken, skriver Adressa. Trondhjemmeren ble i kveld varetektsfengslet i fire uker, med brev og besøkskontroll. De første to ukene må sones i isolasjon.

Forgjeves søk med dykkere

Dykkere lette fredag ettermiddag forgjeves etter den savnede spanske legen i Drammensfjorden mellom Svelvik og Drammen, melder NTB.

Et tips som kom inn til politiet fredag formiddag gikk ut på at det var sett en bil og en mann som bar noe ut av bilen og droppet det i sjøen like ved rasteplassen Juvet mellom Drammen og Svelvik.

Dette skal ha skjedd samme natt som politiet pågrep en 37-åring i Vestfold og siktet ham for drap på legen.

Søket ble avsluttet ved 17-tiden fredag uten resultat, får NTB opplyst ved operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

SAVNET: Den 49 år gamle spanske legen Joaquin Bermudez.