- Tror kanskje de er uovervinnelige

California er en av USAs stater som nå har sett seg nødt til å stanse gjenåpningen av samfunnet. Mye av skylden legger ekspertene på de unge.

FEIRER NASJONALDAGEN: I San Diego benyttet flere anledningen til å feire uavhengighetsdagen på stranda. Dette til tross for at delstaten nå har stanset gjenåpningen og flere områder har iverksatt strengere smittevernstiltak. Foto: AFP.
FEIRER NASJONALDAGEN: I San Diego benyttet flere anledningen til å feire uavhengighetsdagen på stranda. Dette til tross for at delstaten nå har stanset gjenåpningen og flere områder har iverksatt strengere smittevernstiltak. Foto: AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tida har coronasmitten herjet mange steder i USA, og det har stadig kommet nye meldinger om smitterekorder.

Blant delstatene som nå er hardest rammet av viruset, er Florida, Arizona, Texas og California.

Spesielt var sistnevnte en stat som så ut til å ha gjort det svært godt under landets første smittebølge. Til tross for at staten er landets mest folkerike og i tillegg har svært mange direkteflyginger til Kina, førte raske tiltak til at dødstallene holdt seg lave.

Nå hevder eksperter til The Guardian at den ferske oppgangen i smitten sannsynligvis skyldes de yngre.

Fikk skryt

Da staten begynte å planlegge gjenåpningen av samfunnet igjen i mai, var det all grunn til å være godt fornøyde med innsatsen.

Tross presidentens mange kontroversielle utsagn om viruset på denne tida, hadde guvernør Gavin Newsom tatt smittevernekspert Anthony Faucis advarsler på alvor.

Dødstallene var på dette tidspunktet omtrent som Tysklands, og Newsoms raske og vellykkede respons på pandemien ble også hedret av Fauci.

At man under en gjenåpning av samfunnet vil kunne se en økning i smitten, er ikke uventet. Det samme har FHI advart om gjentatte ganger her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer