Tror Kim Eirik er sperret inne

- Vi klarer verken å tenke eller gjøre noe fornuftig mer, sier Kim Eirik Salmela Farstads mamma og pappa. Foreldrene er sikre på at seksåringen har vært utsatt for noe kriminelt og at han holdes innesperret et sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser ansiktet hans for meg hele tiden, og klarer ikke verken å tenke eller gjøre noe fornuftig mer, sier pappa Keijo og klarer ikke å holde tårene tilbake.

- Det er tusen tanker som svirrer gjennom hodene våre. Vi prøver å gjøre noe annet som ikke har med denne saken å gjøre, for å koble ut, sier foreldrene i et intervju med NTB.

Kriminalsak

Foreldrene er helt sikre på at gutten deres har vært utsatt for noe kriminelt. I dag medga politiet for første gang at de tenker det samme. I 14-tida skiftet saken karakter.

Kim Eiriks forsvinning gikk fra å være leteaksjon til å bli en kriminalsak. Politiet startet taktisk etterforskning og alibisjekk av tidligere sedelighetsdømte personer i området.

- Vi tror han holdes innesperret et eller annet sted, sier Keijo Salmela og Wenche Farstad.

Foreldrene har i dag latt seg intervjue av nyhetsbyrået NTB, først og fremst for å takke alle de frivillige som har arbeidet natt og dag siden torsdag for å finne sønnen.

Takker for hjelp og støtte

- Naboene våre og omgangskretsen stilte opp med en gang. I dag fikk vi oppleve at det kom folk fra hele Smøla og hele fylket for å være med og lete. Vi vet hvor tungt det er å gå i myrene på Smøla, og skjønner hvor slitne alle må være. Vi er veldig takknemlige, sier Wenche Farstad og hennes mann Keijo Salmela som opprinnelig er fra Finland. Familien har bodd på Smøla i mange år.

Foreldrene trodde umiddelbart etter at han ble meldt savnet at Kim Eirik hadde vært utsatt for noe kriminelt. Fra seksåringen syklet fra idrettsplassen til letingen ble igangsatt gikk det så kort tid at han umulig kan ha stukket seg vekk på egen hånd, mener de.

- Det gikk ikke mer enn noen få minutter fra siste observasjon til jeg var tilbake for å se etter ham. Da var han borte. Det er «klin umulig» at han har stukket seg bort selv på denne tiden, sier Wernche Farstad.

Ny sykkel

Foreldrene legger til at han dessuten aldri ville legge fra seg sykkelen utenfor et fremmed hus for så å forlate den. Han fikk sykkelen 16. mai, og har siden passet på å ha den med seg overalt. Han hadde en stor omtanke for sykkelen sin, forteller foreldrene.

Kim Eirik hadde ikke lov til å besøke huset der sykkelen ble funnet. Men gutten har fortalt foreldrene at han skulle få et kråkeegg av noen i huset i nærheten av der sykkelen ble funnet, dersom han kom dit klokken 19.00 denne kvelden. Ifølge mor har to vitner overhørt denne lovnaden.

- Han hørte ikke alltid etter hva jeg sa, men han ville for alt i verden uansett komme hjem. Vi har en hund som venter hvalper, og Kim Eirik var veldig opptatt av fødselen. Dessuten var alt greit hjemme. Det var ingen uoverensstemmelser som skulle tilsi at han holdt seg borte.

Wenche Farstad og Keijo Salmela tror at gutten deres har vært utsatt for en kriminell handling og at han er innesperret et eller annet sted på øya.