- Tror kjærlighet til faget er avgjørende

Femteklasse ved Eltonåsen skole er landets beste i regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tallene fra de nasjonale prøvene ble offentliggjort av Utdanningsdirektoratet i dag. Tallene baserer seg på prøver blant femte- og åttendeklasser over hele landet.Femteklassingene ved Eltonåsen skole i Nannestad kommune er landets beste i regning. Samtidig er de femte best i lesing.

Kjærlighet til faget

Klasseforstander Svein Ove Hermo forteller til Dagbladet.no at det er mange faktorer som kan forklare de gode resultatene. Han tror blant annet at det har vært avgjørende at  klassen består av en gjeng svært oppegående og motiverte elever med ressurssterke foreldre.

- Vi har jobbet systematisk og effektivt helt fra starten av med denne klassen. Jeg tror de fleste elever kan komme langt i alle fag hvis de arbeider hardt, får tett oppfølging og utvikler en form for kjærlighet til faget, sier han.

Han forteller at det å få elevene til å glede seg over faget er avgjørende

- Vi jobber mye med å skape glede og entusiasme rundt fagene. Vi leker med tall, lager konkurranser, jobber med god gammeldags tavleundervisning, eller med en mer moderne form for undervisning, som foreksempel bruk av internett, forteller Hermo, som ikke ønsker å påta seg æren for de gode resultatene alene.

- Alle som har hatt noe med klassen og skolen å gjøre kan dele denne æren, sier han.

Privatskoler

Eltonåsen skole gjorde det også godt i engelsk, men nådde ikke opp til en toppplassering her.

I engelsk er det utelukkende privatskoler som har nådd opp blant topp fem. Fire av disse skolene er internasjonale, mens den siste er Oslo Montesorriskole.

De nasjonale prøvene ble gjennomført for elever i femte og åttende klassetrinn. Elevene ble målt på sine ferdigheter i regning, lesing på norsk og lesing på engelsk.

Femteklassingene ble målt på en skala fra én til tre, mens åttendeklassingene hadde en skala fra én til fem.

GLEDE AV FAGET: Tallene fra de nasjonale prøvene ble offentliggjort av Utdanningsdirektoratet i dag. Klassseforstander for femteklassen med landets beste resultat, Svein Ove Hermo, tror blant annet at regneleker kan være med på å øke elevenes interesse for faget. (Illustrasjonsbilde) Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
GLEDE AV FAGET: Tallene fra de nasjonale prøvene ble offentliggjort av Utdanningsdirektoratet i dag. Klassseforstander for femteklassen med landets beste resultat, Svein Ove Hermo, tror blant annet at regneleker kan være med på å øke elevenes interesse for faget. (Illustrasjonsbilde) Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX Vis mer
- Tror kjærlighet til faget er avgjørende