Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror kreftrammede fikk gavepakke av Erna

Kreftforeningen har tiltro til statsministerens løfter i nyttårstalen.

VIL HA MER: - Vi tror og håper dette faktisk blir en gavepakke til kreftpasientene i form av bedre og mer forutsigbar behandling, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen etter statsminister Erna Solbergs nyttårstale. Men Ryel vil ha mer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA MER: - Vi tror og håper dette faktisk blir en gavepakke til kreftpasientene i form av bedre og mer forutsigbar behandling, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen etter statsminister Erna Solbergs nyttårstale. Men Ryel vil ha mer. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 30.000 nordmenn rammes av kreft hvert år, det vil si omtrent 80 personer per dag. Selv om to av tre overlever, er det fortsatt en skremmende sykdom påpeker Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel i en pressemelding umiddelbart etter at statsminister Erna Solbergs nyttårstale var avsluttet.

Hun er glad for behandlingsoppleggene og diagnosesentrene Solberg snakket om, fordi overlevelsessjansen øker dersom kreften oppdages, og behandlingen starter, tidligere.

- Gavepakke - Vi tror og håper dette faktisk blir en gavepakke til kreftpasientene i form av bedre og mer forutsigbar behandling. Vi håper derfor at 2015 byr på færre historier der kreftpasienter føler seg som kasteballer. La dette bli året der systemene er til for pasientene - og ikke omvendt, sier Ryel, som ønsker seg enda mer:

- Selv om ingen kan gardere seg mot å få kreft, er det ikke til å komme fra at den økte forekomsten også har sammenheng med vårt levesett. Den viktigste enkeltfaktoren er røyking, og siden stadig over en million nordmenn røyker, er kampen mot tobakk viktig å fortsette med uforminsket styrke, sier generalsekretæren.

- Må forebygge Hun mener det er viktig at det legges til rette for at folk tar riktige helsevalg.

- Vi kan ikke utelukkende behandle oss bort fra kreftbyrden, vi må også forebygge, sier Ryel

I GOD JORD: Kreftforeningen likte Erna Solbergs nyttårstale. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I GOD JORD: Kreftforeningen likte Erna Solbergs nyttårstale. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hun avslutter med å ønske seg enda bedre tilrettelegging for forskning og innovasjon i kampen mot kreft. (©NTB)

Lik Dagbladet på Facebook