Tror Krekar forbereder å reise hjem til Nord-Irak

- Jeg er ikke overrasket over utsagnet, sier terrorekspert.

NYTT INTERVJU:  Oslo-politiet vil legge fram et hemmelig bevis mot mulla Krekar i Borgarting lagmannsrett når saken rundt Krekar igjen skal opp for retten. Beviset er en gradert PST-rapport. Men før dette har han fått økt oppmerksomhet rundt egen person etter nytt intervju med NRK. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NYTT INTERVJU: Oslo-politiet vil legge fram et hemmelig bevis mot mulla Krekar i Borgarting lagmannsrett når saken rundt Krekar igjen skal opp for retten. Beviset er en gradert PST-rapport. Men før dette har han fått økt oppmerksomhet rundt egen person etter nytt intervju med NRK. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Najmuddin Faraj Ahmad (58), mer kjent som Mulla Krekar, får nå nok en gang søkelyset rettet mot seg etter hans kontroversielle meninger i et lengre intervju med NRK.- De som lager Muhammed-karikaturer, må dø. De tråkker på vår verdighet, våre prinsipper og vår tro. Det er ikke meg som gir tillatelse til dette, men tegneren har blitt en krigende hedning, og det er derfor tillatt å drepe ham. Det må likevel ikke brukes eksplosiver som kan ramme uskyldige, sier mulla Krekar (58).

- Men hvis tegneren er alene - da er det greit? spør NRKs reporter.

- Utslett, utslett! svarer Krekar.

Ønsker posisjon Terrorekspert Kjetil Stormark forteller til Dagbladet at han synes det er vanskelig å spekulere hvor Krekar vil med dette, og forteller at dette er «en del av spillet rundt Krekar».

- Jeg er ikke overrasket over utsagnet fra Krekar, men kan ikke se at det er særlig smart, sier Stormark.

Terroreksperten finner derfor timingen til dette meget underlig.

- Vi er opp i en rettssak og en diskusjon her til lands hvorvidt Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet eller ei. Slike utsagn som han kommer med i dag, bidrar ikke til et mindre trusselbilde mot Norge, og derfor er timingen meget spesiell, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer