Tror kulde skaper klimatvil

Færre nordmenn tror på menneskeskapt klimaendring.

RØROS i MINUS 30:  Temperaturen har krøpet under 30 minus på Røros de siste dagene, men her er folk og dyr vant til klimaet. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET.
RØROS i MINUS 30: Temperaturen har krøpet under 30 minus på Røros de siste dagene, men her er folk og dyr vant til klimaet. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andelen nordmenn som tror menneskene endrer klimaet, har gått tilbake. Sprengkulde om vinteren har noe av skylden, tror forsker.

51 prosent tror klimaendringer hovedsakelig er menneskeskapte, viser en meningsmåling utført av Respons Analyse for Aftenposten og flere andre norske aviser.

I februar 2002 var det tilsvarende tallet 58 prosent.

- Fjorårets kalde vinter i deler av Europa, inkludert Norge, har nok påvirket en del menneskers oppfatning om global oppvarming.

- Det er vanlig at kortsiktige værfenomener blir blandet sammen med langvarige klimatrender, sier professor Mike Hulme ved East Anglia-universitetet i Storbritannia.

FN-rapport Han tror også avsløringen av enkelte feil i den siste hovedrapporten til FNs klimapanel, samt tyveriet av e-poster fra klimaforskere ved hans eget universitet, kan ha hatt betydning.

Andelen nordmenn som mener klimaendringer hovedsakelig skyldes naturlige svingninger, ligger på 36 prosent, ifølge Respons' nye måling. (NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer