Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror «Kursk» hadde terrorister ombord

Russiske myndigheter etterforsker «Kursk»-havariet som en kriminalsak. Sjefen for den russiske sikkerhetstjenesten FSB ser ikke bort fra at «Kursk» hadde terrorister om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har alt som trengs for å begynne en etterforskning, sier Nikolaj Patrusjev, sjefen for den russiske sikkerhetstjenesten FSB. Patrusjev befinner seg på den russiske nordflåtens base i Murmansk. Det er den russiske riksadvokaten og FSB som skal ha ansvar for etterforskningen.

For første gang blir det nå antydet fra russisk side at «Kursk» kan ha blitt utsatt for terrorisme. FSB-sjefen sa også at sabotasjeteorien er en av hovedlinjene etterforskerne arbeider etter.

Patrusjev sa at to av de 118 som døde i havariet kan ha vært terrorister. Til den uavhengige TV-stasjonen NTV sa FSB-sjefen at etterforskerne nå arbeider med å fastslå identiteten til to dagestanere - en militær og en sivil - som var om bord på «Kursk». De to tilhørte ikke det faste mannskapet, sa Patrusjev. Dagestan er naborepublikken til Tsjetsjenia, som russerne fortsatt er i krig med.

(NTB)