Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror kvinne (30) kan være datter til pågrepet (67)

Politiets teori: Kvinnen (30) er datter av pågrepet mann og den 57 år gamle kvinnen som også ble holdt i London-huset.

HUSUNDERSØKELSER: I går gjennomførte London-politiet husundersøkelser rundt en boligblokk i Peckford Palace i Brixton i bydelen Lambeth. Dette er like i nærheten av der paret på 67 ble pågrepet. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix
HUSUNDERSØKELSER: I går gjennomførte London-politiet husundersøkelser rundt en boligblokk i Peckford Palace i Brixton i bydelen Lambeth. Dette er like i nærheten av der paret på 67 ble pågrepet. Foto: Leon Neal/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge den britiske avisa Guardian etterforsker nå London-politiet om den yngste kvinnen (30) ble født i huset og var datter til den 57 år gamle irske kvinnen som meldte i fra til den veldedige organisasjonen om saken for en måned siden.

Avisa skriver at politiet antar at 30-åringens far er den 67 år gamle mannen som ble pågrepet sammen med sin 67 år gamle partner.

De er begge mistenkt for slaveri og brudd på immigrasjonslovene. Begge er løslatt mot kausjon.

Fødselsattest Den 30 år gamle kvinnen skal ikke ha andre papirer enn en fødselsattest.

- Det er all den offisielle dokumentasjonen vi kan finne. Vi tror hun har levd sammen med de andre ofrene og de mistenkte hele livet, men i denne tidlige fasen leter vi fortsatt etter bevis, sier politiinspektør Steve Rodhouse.

Politiet mener de tre kvinnene, en 30 år gammel brite, en 57 år gammel ire og en 69 år gammel malaysier ble holdt fanget i over 30 år ved hjelp av hjernevasking og «usynlige håndjern» på en adresse i bydelen Lambeth i Sør-London.

De tre kom seg unna for cirka en måned siden etter at den irske kvinnen kontaktet organisasjonen Freedom Charity.

POLITIETS TEORI: Politiet antar at 30-åringens far er den 67 år gamle mannen som ble pågrepet sammen med sin 67 år gamle partner, skriver britisk avis.
Foto: Luke MacGregor / Reuters / Scanpix
POLITIETS TEORI: Politiet antar at 30-åringens far er den 67 år gamle mannen som ble pågrepet sammen med sin 67 år gamle partner, skriver britisk avis. Foto: Luke MacGregor / Reuters / Scanpix Vis mer

To av de tre kvinnene som skal ha blitt holdt «psykisk» fanget i London i over 30 år skal ifølge politiet ha møtt den pågrepne mannen i et politisk kollektiv.

I dag gjennomførte London-politiet husundersøkelser rundt en boligblokk i Peckford Palace i Brixton i bydelen Lambeth. Dette er like i nærheten av der paret på 67 ble pågrepet torsdag. 

India og Tanzania Paret skal ifølge politiet være fra henholdsvis India og Tanzania og innvandret til Storbritannia på 60-tallet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Vi tror at to av ofrene møtte den mannlige mistenkte i London gjennom en felles politisk ideologi, og at de bodde på samme adresse i hva du kan kalle et kollektiv, opplyser Steve Rodhouse, sjefen for avsnittet for organisert kriminalitet i London-politiet.

- På en eller annen måte ble kollektivet avsluttet og kvinnene fortsatte å leve med de mistenkte. Hvordan dette utviklet seg til at kvinnene levde slik i over 30 år, er det vi nå skal finne ut av. Men vi tror at følelsemessig og psykisk misbruk har vært en del av kvinnenes liv, opplyser Rodhouse, ifølge BBC.

Politisjefen opplyser at identiteten til det mistenkte paret holdes skjult for å skjerme de fornærmede kvinnene i saken.

Sekt? Ifølge britiske The Guardian undersøker politiet nå om noen av de involverte var del av en slags sekt som brukte vold og hjernevasking for å få kvinnene til å knytte seg til dem.

Politiet tror ikke kvinnene ble seksuelt misbrukt eller er ofre for menneskehandel.

SØR I LONDON: De tre kvinnene ble funnet i en bolig i Lambeth, sør i London etter at en av dem ringte en veldedig organisasjon for å be om hjelp. Foto: Dylan Martinez / Reuters
SØR I LONDON: De tre kvinnene ble funnet i en bolig i Lambeth, sør i London etter at en av dem ringte en veldedig organisasjon for å be om hjelp. Foto: Dylan Martinez / Reuters Vis mer

Paret som er løslatt på kausjon mistenkt for brudd på immigrasjonslovene, er også under etterforskning for tvangsarbeid og slaveri.

2500 beslag Etterforskningen som er igangsatt er den største i sitt slag i Storbritannia, og i løpet av 12 timers arbeid inne i huset til de siktede gjorde etterforskere 2500 beslag som kan føre dem videre i saken.

Alle de 37 ansatte i menneskehandelgruppa til Metropolitan Police jobber nå med saken mot det 67 år gamle paret.

- Vi har satt i gang en massiv etterforskning i saken. Den har et enormt omfang og det er snakk om et tidsspenn som skal være 30 år, sier politiinspektør Steve Rodhouse.

FÅ OPPLYSINGER: - Vi forstår at interessen er stor og vi vil forsøke å gi så mange detaljer som mulig, men vi kan ikke ødelegge etterforskningen, sier Kevin Hylan i Scotland Yard. Foto: Andy Rain / EPA
FÅ OPPLYSINGER: - Vi forstår at interessen er stor og vi vil forsøke å gi så mange detaljer som mulig, men vi kan ikke ødelegge etterforskningen, sier Kevin Hylan i Scotland Yard. Foto: Andy Rain / EPA Vis mer