Tror «Leifen» pratet i koder da han ble telefonavlyttet

Den antatte Hells Angels-sjefen snakket ofte om «trening».

I RETTEN: Den antatte Hells Angels-sjefen Leif Ivar Kristiansen (ryggen til) diskuterer med politiadvokat Per Martin Per Martin Utkilen (venstre) og statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet
I RETTEN: Den antatte Hells Angels-sjefen Leif Ivar Kristiansen (ryggen til) diskuterer med politiadvokat Per Martin Per Martin Utkilen (venstre) og statsadvokat Per Morten Schjetne. Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Leif Ivar Kristiansen (51) og fire andre menn står tiltalt i Sør-Trøndelag tingrett i forbindelse med at politiet beslagla et parti på 9,9 kilo hasj i mai 2009. Sammen med to andre er han også tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, for å delta i en organisert kriminell gruppe.

I retten i dag la politibetjenter fram såkalt kommunikasjonskontroll (KK) fra periodene i 2009 som var sentral i saken. Politiet viste at de til en hver tid hadde kontroll over hvor de tiltalte oppholdt seg og alle samtalene de hadde seg imellom.

Statsadvokat Per Morten Schjetne forklarer hvorfor denne omfattende avlyttingen er så viktig for saken.

- Vi mener at dette er et viktig bevis i disse sakene, blant annet for å avklare rollene til de tiltalte i 10-kilos-saken — og også i forhold til ranstiltalen. Jeg sier ikke at det er et avgjørende bevis, men altså et viktig bevis, sier Schjetne.

Kodeprat De tiltalte har selvsagt vært kjent med kommunikasjonskontrollen, og har hatt anledning til å sette seg inn i alt som ble sagt før de kom i retten. De måtte likevel svare på mange spørsmål både fra advokatene, aktor og dommer. Blant annet spørsmål som gikk på mistanke om kodeprat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer