MH370-forsvinningen:

Tror likevel ikke piloten styrtet med vilje. Kan ha vært i lufta 20 minutter etter kollaps

Ny rapport om mysteriet MH370.

RESTER: Til nå har etterforskningen av flyforsvinningen ført til at over 20 deler av flyet har blitt funnet. Foto: Reuters / NTB-Scanpix
RESTER: Til nå har etterforskningen av flyforsvinningen ført til at over 20 deler av flyet har blitt funnet. Foto: Reuters / NTB-Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Australske myndigheter har nå kommet med en ny rapport fra etterforskningen av flyet Malaysia Airlines MH370 som styrtet i 2014. Funnene viser at piloten mistet kontrollen over flyet før det styrtet, skriver den britiske avisa The Guardian.

På en flyreise fra Kuala Lumpur til Beijing forsvant plutselig Malaysia Airlines-flyet og de 239 passasjerene som var om bord. Forsvinningen er fortsatt et mysterium og ingen av passasjerene har blitt funnet siden. Deler av flyet har blitt funnet på den franske øya Reunion i Indiahavet, og i Mosambik på Afrikakysten.

Ute av kontroll

Etterforskning av flydata viser at flyet var ute av kontroll da det styrtet, og at piloten ikke hadde forberedt vingeklaffene på landing før det forsvant. Opplysningene viser også at flyet gikk tom for drivstoff og mistet høyde ganske raskt før det sannsynligvis styrtet i havet.

Rapporten ble lagt fram da luftfartseksperter møttes i Canberra for å finne ut om de måtte lete lenger nord etter flyet. Funnene fra flydataen indikerer at undervannssøket etter flyet i Indiahavet har blitt gjort på riktig sted, selv om søket er snart ferdig og de ennå ikke har funnet noe som helst, skriver den britiske avisa The Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer