SØK: Politiet søkte i forrmiddag med hund ved åstedet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SØK: Politiet søkte i forrmiddag med hund ved åstedet. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Tror Lindeberg-drapsmannen kan ha rekognosert i området før drapet

- Vitner kan ha helt avgjørende opplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 40 år gamle mannen som ble skutt og drept av en ukjent gjerningsmann utenfor sitt eget hjem på Lindeberg i Oslo natt til søndag var ikke et tilfeldig offer, mener politiet.

Mannen ble selv i 1997 dømt for tre drapsforsøk begått i løpet av mindre enn fire timer, men politiet vet foreløpig ikke om det kan ha sammenheng med drapet.

- Vi undersøker historikken hans, men vet ikke om det kan være relevant, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Var på vei hjem Metlid sier mannen ikke har vært i kontakt med politiet etter at han slapp ut fra soning. Han hadde tre barn, jobbet som t-banefører og beskrives av venner og slektninger som en snill og rolig mann.

Mannen skal ha blitt drept da han var på vei inn til sitt eget hjem. Politiet tror gjerningsmannen ventet på ham i området, og ber vitner som var i nærheten av åstedet rundt midnatt og i timene før om å melde seg.

- Vi undersøker om gjerningsmannen kan ha rekognosert i området i forkant, sier Metlid til Dagbladet.

- Det er veldig viktig for oss at de som kan ha sett noe melder seg til politiet. Det er også viktig at som har vært i området i samme tidsrom og ikke lagt merke til noe melder seg, slik at vi får et så detaljert som mulig bilde av hva som skjedde i området. Det kan være vitner som sitter med helt avgjørende informasjon for å få løst saken, sier Metlid.

Politiinspektøren skrev i går kveld på Twitter at de fortsatt mottar tips, men ba alle som hadde vært i området eller som kan vite noe om å kontakte politiet.

Ber vitner som tok buss melde seg Politiet ber noen unge gutter som gikk på buss nr. 79 mot Holmlia ved Lindebergsenteret ca klokken 00.07 natt til lørdag om å ta kontakt med politiet. Politiet fikk den første meldingen om drapet kl. 00.11. Politiet presiserer at guttene kun er vitner som kan ha gjort observasjoner som er viktige for politiet. Politiinspektør Metlid skrev i går kveld på Twitter at de fortsatt ikke hadde fått kontakt med guttene som gikk på bussen.

Åstedet ligger rett ved Lindeberg skole, og er videoovervåket. Metlid sier videoene ble samlet inn allerede i natt.

Kontaktinformasjon ved tips til politiet er 22 66 96 00 eller kriminalvakten.oslo@politiet.no.

Fant våpen Politiet ble lørdag morgen for øvrig varslet av naboer, som hadde funnet et automatvåpen på en gangvei like ved blokka.

Politiinspektør Grete Lien Metlid kaller funnet svært interessant, men politiet vet foreløpig ikke om det er drapsvåpenet og det kan ha blitt plassert på stedet flere timer etter drapet. Våpenet ble funnet av et par som var ute og gikk tur noe før kl. 10 i dag morges.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere jobbet på stedet hvor det ble funnet et våpen etter at en norskpakistansk mann ble skutt og drept natt til lørdag ved Lindeberg Skole. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Krimteknikere jobbet på stedet hvor det ble funnet et våpen etter at en norskpakistansk mann ble skutt og drept natt til lørdag ved Lindeberg Skole. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det har skjedd før at vi har søkt gjennom et området, og senere funnet ut at det var noe vi hadde oversett der, sier Metlid til Dagbladet.

RETT VED ÅSTEDET: Bare ca 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Sindre Granly Meldalen
RETT VED ÅSTEDET: Bare ca 50 meter fra åstedet fant politiet lørdag morgen et våpen. Det blir nå undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer