Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror Malmö-skytteren vil trappe opp aktiviteten

Følger nøye med på mediene dekning. Vil vise hva han kan, mener svenske eksperter.

REDD FOR OPPTRAPPING: Minst fem av de om lag 15 skyteepisodene mot innvandrere i Malmö kan knyttes sammen, ifølge svensk politi. Bildet viser teknikere som undersøker området rundt en leilighet i Malmö der to personer ble skadd etter at det ble skutt inn gjennom et vindu torsdag kveld. Foto: Stig Åke Jönsson / Scanpix
REDD FOR OPPTRAPPING: Minst fem av de om lag 15 skyteepisodene mot innvandrere i Malmö kan knyttes sammen, ifølge svensk politi. Bildet viser teknikere som undersøker området rundt en leilighet i Malmö der to personer ble skadd etter at det ble skutt inn gjennom et vindu torsdag kveld. Foto: Stig Åke Jönsson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Malmö (NTB): Snikskytteren i Malmö kan bli overivrig, og det er fare for at han trapper opp virksomheten, sier den tidligere politimannen og profileksperten Jan Olsson.

- Det får ham til å kjenne seg betydningsfull, sier Olsson til Aftonbladet.se.

Den erfarne politimannen har vært sjef for Rikskriminalpolisens gruppe som lager gjerningsmannsprofiler.

Også en annen tidligere sjef i Rikskriminalpolisen, Tommy Lindström, tror gjerningsmannen snart vil slå til igjen.

- Han kommer til å bli overaktiv. Han følger med i mediene, han følger utviklingen. Han vil vise oss hva han kan, og kanskje vil han vise oss motivet, sier Lindström.

Samme våpen Svensk politi skal ha bevis som viser at samme våpen ble brukt i fem av skyteepisodene i Malmö.

Det eneste dødsofferet for snikskytteren, 20 år gamle Trez West Persson, er ifølge Aftonbladet.se en av de fem som ble skutt med dette våpenet, en grovkalibret pistol.

Situasjonen i Malmö var rolig natt til lørdag etter den angivelige skytingen fredag kveld, opplyser politiet.

Da en mann med innvandrerbakgrunn i 19-tiden igår varslet om at noen hadde skutt mot ham uten å ha truffet, satte politiet inn ekstra styrker i området.

Politiet skal ikke ha funnet tekniske spor etter skytingen, men tror likevel mannen snakker sant.

Det kan ha blitt avfyrt enda flere skudd i byen fredag kveld. Rett etter klokka 23 fikk politiet melding om at det var løsnet skudd øst i byen. Men skuddet eller skuddene var ikke rettet mot noen personer og ingen har kommet til skade, ifølge lokale medier.

- Teknikerne har gjort funn på stedet som tyder på at det virkelig har blitt skutt, sier polititalskvinne Cindy Schönström-Larsson til nyhetsbyrået TT.

- Kan være flere Totalt er det blitt avfyrt om lag 15 såkalt uforklarlige skudd i byen det siste året, alle mot personer med innvandrerbakgrunn. Men først etter den siste ukens skyteepisoder gikk politiet ut med teorien om at det kan være én og samme person som skyter tilfeldig utvalgte personer med innvandrerbakgrunn.

Politiet sier det kan finnes flere gjerningspersoner, og at det ved enkelte episoder er flere ulikheter enn likhetstrekk med de øvrige episodene.

Siden oktober i fjor har det vært om lag 50 skyteepisoder i Malmö. 35 av disse sakene har vært knyttet til gjengoppgjør, men politiet har ingen forklaring på de resterende 15.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling