KrF, Kjell Ingolf Ropstad

Tror mange blir overrasket i himmelen

Kjell Ingolf Ropstad er i dag valgt til ny leder i Kristelig Folkeparti. 33-åringen innrømmer at han noen gang legger seg og tenker «hvorfor gjorde jeg dette her?»

HIMMEL OG HELVETE: Kristelig Folkepartis nye leder Kjell Ingolf Ropstad tror på en himmel - men er usikker på helvetet. Video: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLA (Dagbladet): - Hvordan er det å være statsråd?

- Det er et stort privilegium og spennende hver dag. På mitt felt som er barn og familier, øker vi barnetrygden for første gang på over 20 år. Vi jobber med et fritidskort som skal sikre at alle barn og unge skal få delta i fritidsaktiviteter. Sånne ting er utrolig kjekt å kunne jobbe med.

- Du har aldri lagt deg på kvelden, følt deg litt svimmel og tenkt, hvorfor gjorde jeg dette her?

- Jo, det ville vært å lyve hvis man ikke skulle innrømme det. Det er klart det er mye krevende. Det er ikke enkle løsninger i regjering, men veldig kompliserte saker.

- KrF har aldri gjort det dårligere på målingene enn de siste seks månedene. Er grunnfjellet delt i to?

- Jeg håper ikke det. Jeg tror at etter et så alvorlig valg, der det er historisk å velge å gå i regjering med Arbeiderpartiet for første gang eller å åpne for Fremskrittspartiet, så er det naturlig at folk er litt usikre på «hva er det her». Vi må over sperregrensen i 2021.

Råd fra Hareide

- Hva er så mye bedre med å sitte i regjering enn å være vippeparti på Stortinget, som når som helst kunne felle Erna-regjeringen på en god KrF-sak?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer