- Tror mange foreldre ville blitt sjokkert

Det ble kastet både stein og egg da Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) holdt appeller i Drammen lørdag. Fem motdemonstranter ble innbrakt av politiet.

DEMONSTRASJON: Sian (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerte på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB
DEMONSTRASJON: Sian (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerte på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av de fem var fire mindreårige. De ble overlatt til foresatte. I tillegg ble ti personer bortvist fra Drammen, opplyser politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen i en pressemelding.

Demonstrasjonen startet klokka 13 lørdag ettermiddag. Etter en og en halv time besluttet politiet å løse opp demonstrasjonen av hensyn til folks sikkerhet.

- Vår terskel for å avbryte en demonstrasjon er svært høy. Vi valgte å gjøre det fordi det var nødvendig for å ivareta sikkerheten til de involverte og alle i nærheten. Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de frammøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg. I tillegg er vi midt inne i en krevende smittesituasjon i Drammen, sier Aas.

INNBRAGT: Fem motdemonstranter ble innbrakt av politiet. Foto: Heiko Junge / NTB
INNBRAGT: Fem motdemonstranter ble innbrakt av politiet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Egg, flasker og stein

Før demonstrasjonen tok til, var det satt opp gjerder rundt torget som et forebyggende tiltak. Det var ingen motdemonstranter som greide å bryte gjennom politiets sperringer, men politiet brukte blant annet gass for å hindre dette. Det ble kastet egg, flasker og steiner inn mot det sperrede området.

- Politiet regner med å opprette flere saker i etterkant, ut fra det etterforskningsmaterialet politiet innhentet under demonstrasjonen, heter det i pressemeldingen.

Etter at demonstrasjonen var over, valgte politiet å sikre politihuset på Grønland i Drammen.

- Etter at demonstrasjonen er over, er det ikke unaturlig at sinnet rettes mot politiet. Derfor har politihuset vært et sikringsobjekt, sier stasjonssjef Aas i til Drammens Tidende.

DRAMMEN: Motdemonstranter hadde møtt opp for å protestere da Sian (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerte på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB
DRAMMEN: Motdemonstranter hadde møtt opp for å protestere da Sian (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerte på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
GASS: Det var ifølge NTB ingen motdemonstranter som greide å bryte gjennom politiets sperringer, men politiet brukte blant annet gass for å hindre dette. Foto: Heiko Junge / NTB
GASS: Det var ifølge NTB ingen motdemonstranter som greide å bryte gjennom politiets sperringer, men politiet brukte blant annet gass for å hindre dette. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Spilleregler

Sian hadde på forhånd søkt om, og fått godkjent, å holde demonstrasjon på torget i Drammen. Mange nysgjerrige og andre som ville vise sin motstand mot Sian, hadde møtt fram.

Aas sier at de hadde dialog med flere av gruppene i forkant, og at denne var god.

- Da er det synd at enkeltpersoner og enkeltgrupperinger ødelegger, sier han.

- Politiet skal legge til rette for ytringsfrihet, men de som ønsker å ytre seg, må følge demokratiets spilleregler, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer