- Tror mange foreldre ville blitt sjokkert

Det ble kastet både stein og egg da Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) holdt appeller i Drammen lørdag. Fem motdemonstranter ble innbrakt av politiet.

DEMONSTRASJON: Sian (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerte på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB
DEMONSTRASJON: Sian (Stopp Islamiseringen av Norge), demonstrerte på Strømsø Torg i Drammen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av de fem var fire mindreårige. De ble overlatt til foresatte. I tillegg ble ti personer bortvist fra Drammen, opplyser politistasjonssjef Øyvind Aas i Drammen i en pressemelding.

Demonstrasjonen startet klokka 13 lørdag ettermiddag. Etter en og en halv time besluttet politiet å løse opp demonstrasjonen av hensyn til folks sikkerhet.

- Vår terskel for å avbryte en demonstrasjon er svært høy. Vi valgte å gjøre det fordi det var nødvendig for å ivareta sikkerheten til de involverte og alle i nærheten. Jeg tror mange foreldre ville blitt sjokkert over aggresjonen som kom til uttrykk blant mange av de frammøtte, og hvor høy temperatur det var på Strømsø torg. I tillegg er vi midt inne i en krevende smittesituasjon i Drammen, sier Aas.

Egg, flasker og stein

Før demonstrasjonen tok til, var det satt opp gjerder rundt torget som et forebyggende tiltak. Det var ingen motdemonstranter som greide å bryte gjennom politiets sperringer, men politiet brukte blant annet gass for å hindre dette. Det ble kastet egg, flasker og steiner inn mot det sperrede området.

- Politiet regner med å opprette flere saker i etterkant, ut fra det etterforskningsmaterialet politiet innhentet under demonstrasjonen, heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer