LENSMANNSBETJENT PÅ JOBB:  Her stenger et leirras stengte E6  i Malvik i Sør-Trøndelag og lensmannsbetjent
Arve Rian er på plass. Nå  frykter flere at lensmannsdistrikter kan bli lagt ned som følge av pengemangel.
Foto: Rune Petter Ness / SCANPIX
LENSMANNSBETJENT PÅ JOBB: Her stenger et leirras stengte E6 i Malvik i Sør-Trøndelag og lensmannsbetjent Arve Rian er på plass. Nå frykter flere at lensmannsdistrikter kan bli lagt ned som følge av pengemangel. Foto: Rune Petter Ness / SCANPIXVis mer

Tror mange lensmannsdistrikter blir lagt ned

På grunn av pengemangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Politilederlag frykter at den påståtte ressursmangelen i politiet vil føre til at «et meget stort antall» lensmannsdistrikter blir lagt ned.

Leder Jonny Nauste i Norsk Politilederlag - som organiserer lensmenn, politistasjonssjefer og andre politiledere - gir uttrykk for denne bekymringen i en pressemelding tirsdag om ressurssituasjonen i politi- og lensmannsetaten.

«Dersom man ikke bedrer ressurstilgangen til politi- og lensmannsetaten vil en av de alvorligste konsekvensene være at et meget stort antall lensmannsdistrikter blir lagt ned. Dette vil stå i sterk motstrid til vedtatte målsettinger om opprettholdelse og styrking av et lokalforankret politi», skriver Nauste.

Han påpeker at Norges Politilederlag - for å avhjelpe den «svært alvorlige situasjonen» - har krevd at det på statsbudsjettet for 2009 blir tilført bevilgninger som gjør det mulig å opprette 200 nye stillinger i etaten.

(NTB)