Helsedirektoratet:

- Tror mange vil bli smittet

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier massesmitte utover våren kan bidra til bedre immunitet og være nok et steg i riktig retning ut av pandemien.

STRATEGI: Danskene varslet denne uke at de endrer corona-strategi. Direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Huldvog, mener at Norges strategi ikke er så ulik. Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

I et intervju med Bjørn Guldvog lørdag, utelukker ikke helsedirektøren at det kan komme nye varianter av corona.

Fagfolk i flere land, som f.eks. Australia og Danmark, mener vi må begynne å behandle corona som influensa, og åpne samfunnet helt.

- Hvorfor skjer ikke dette i Norge? Er det i det hele tatt vurdert?

- Jeg tror ikke strategien er så veldig ulik i Danmark og Norge, men det handler om hvor raskt man skal få en smittebølge inn over landet og hvor stor den skal være, sier Guldvog til Dagbladet lørdag.

TILTAK: Under et intervju forteller direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, om vurderinger tatt i forbindelse med neste ukes varslede lettelser av tiltak. Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

- Nok et steg

Helsedirektøren mener danskene har flere tiltak for å hindre at det blir for mange smittede samtidig.

- Vi tror også at i løpet av denne våren, så vil veldig mange mennesker bli smittet med omikron og at det kan bidra til at vi i den andre enden har bedre immunitet og dermed har tatt nok et steg for å komme ut av denne pandemien, men det er usikkerheter knyttet til dette og som vi må ta hensyn til, sier helsedirektøren.

Guldvog utelukker heller ikke at nye varianter kan dukke opp.

- Vi kan få nye varianter inn også, og omikron var jo en slik variant som meldte seg på i månedsskifte november og desember. Det er ingen garantier for at vi ikke kan komme i tilsvarende situasjoner igjen, sier Guldvog.

- Kan bli justeringer

Helsedirektøren bekrefter at Helsedirektoratet har gitt anbefalinger til både departementet og regjeringen.

- Vi har sett på konsekvenser da av å gjøre endringer i tiltakene og det er det som vil danne grunnlaget for det som regjeringen vil treffe vedtak om, og da kan jeg si at vi har gjort vurderinger på dette med skjenking, vi har gjort det med arrangementer og ikke minst utendørsarrangementer, og vi har gjort det i forhold til barn og unge, og denne trafikklysmodellen.

Guldvog sier det kan blir snakk om endringer, men at dette er opp til regjeringen.

- På alle disse områdene kan det være snakk om justeringer, men det er regjeringen som må treffe beslutninger og kommunisere hvilke endringer som gjelder, sier helsedirektøren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer