Trondheim:

Tror mer smittsomt virus sirkulerer

FHI bistår Trondheim kommune med å undersøke en mulig mer smittsom variant av coronaviruset.

ØKNING: Trondheim har hatt en økning i antall coronasmittede den siste tiden. Foto: Norway
PhotoVisions / Shutterstock / NTB
ØKNING: Trondheim har hatt en økning i antall coronasmittede den siste tiden. Foto: Norway PhotoVisions / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste sju dagene har antallet coronasmittede gått oppover i Trondheim, og totalt har 26 personer - ti av dem det siste døgnet, fått positive prøvesvar.

Ifølge kommuneoverlege Tove Røsstad kan opptil 20 av de smittede knyttes til et større utbrudd, som kommunen mener kanskje kan skyldes en mer smittsom variant av viruset.

- Vi oppfatter at dette er en mer smittsom variant av viruset enn vi er vant til å se, sier Røsstad til Adressa, som først omtalte saken.

Oppdaget på «smittebussen»

Uttalelsen kommer dagen etter at FHI har funnet en mutert versjon av coronaviruset som ikke er sett i Norge tidligere. Funnet ble gjort i forbindelse med utbruddet på den mye omtalte «smittebussen», der en rekke pensjonister ble på rundtur i Norge ble smittet, og som igjen førte til at passasjerene spredte smitte videre på steder de besøkte.

Røsstad sier til Dagbladet at utbruddet de nå har i Trondheim, ikke har noen mistenkt sammenheng med «smittebussen», men bekrefter at kommunen er i kontakt med FHI, fordi de opplever at dette viruset er en mer smittsom variant.

Avdelingsdirektør Line Vold ved FHI sier til Dagbladet at deres laboratorium analyserer virusprøver fra hele Norge for å overvåke virusene som er i sirkulasjon rundt om i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer