Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Masseskyting i Florida:

Tror mistenkt 24-åring oppholdt seg i området

Tre personer, inkludert den mistenkte gjerningsmannen, er bekreftet omkommet. Ytterligere elleve personer behandles på sykehus.

(VIDEO) DETTE VET VI: Flere mennesker er drept i en masseskyting under en spillturnering i Florida, USA. Dette vet vi så langt om saken. Video: CNN / Emilie Rydning Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 20.13 søndag kveld norsk tid kom de første meldingene om masseskyting på markedsplassen Jacksonville Landing i Jacksonville Florida.

Masseskytingen startet under en TV-spill-turnering, der deltakerne spilte det amerikanske fotballspillet Madden 19.

Klokka 01.30 opplyser politisjef Mike Williams om at den mistenkte skytteren er en 24 år gammel mann fra Baltimore.

- Politiet har ransaket den mistenktes bil, og har gjort beslag som skal undersøkes. Vi mistenker at mannen har oppholdt seg i nærheten av åstedet i går kveld - muligens på et hotell, forteller han.

Williams bekrefter at tre personer, inkludert skytteren selv, døde på stedet. Gjerningsmannen brukte minst ett håndvåpen, og politiet vet ikke noe om motivet for ugjerningen ennå.

Elleve personer mottar behandling på sykehus, sju av dem behandles for skuddskader.

- Sju personer ble sendt til sykehus med skuddskader, mens ytterligere to personer skadet seg i forbindelse med flukten, forteller han og opplyser om at de to siste fraktet seg selv til sykehus etter masseskytingen.

Video av skytingen

I en video som har sirkulert på sosiale medier, en direktestreaming av turneringen, kan man høre hvordan skytingen plutselig bryter ut.

Det blir først avfyrt fem seks skudd, før skytingen tar en liten pause. Da kan man høre en person skrike: «Hva skyter du med?», før det blir avfyrt ytterligere seks-sju skudd.

Ryan Aleman, som var til stede da skytinga startet, forteller at alt skjedde veldig fort.

- Vi bare så våpenet. Jeg antar han hadde en laser på våpenet, som han skjøt gjennom … Alle begynte å løpe. Jeg dukket ned og løp mot toalettet. Jeg ble der inne og hørte veldig mange skudd, fortalte Aleman til CNN søndag kveld.

Ryan Alemon var vitne til masseskytingen i Florida. Her forteller han hva han så. Video: CNN Vis mer

- Hvit mann

Politiet mener at en enslig gjerningsmann står bak masseskytingen.

- Det er en død mistenkt, en hvit mann, sa politisjef Williams under pressekonferansen søndag kveld.

Williams bekreftet også at åstedet er sikret, og at det var flere vitner til skytingen. Innledningsvis ba politiet folk holde seg langt unna åstedet, og de ønsker fremdeles at folk skal holde seg borte.

- Åstedet er stort, og vi ønsker ikke at folk skal komme til sentrum for å observere, sa Jackson.

PATRULJER: Kystvakta patruljerte søndag utenfor The Jacksonville Landing, i kjølvannet av masseskytingen inne på markedsplassen. Minst fire personer skal være drept i skyteepisoden, ifølge CNN. Foto: AP Photo / Laura Heald / NTB scanpix
PATRULJER: Kystvakta patruljerte søndag utenfor The Jacksonville Landing, i kjølvannet av masseskytingen inne på markedsplassen. Minst fire personer skal være drept i skyteepisoden, ifølge CNN. Foto: AP Photo / Laura Heald / NTB scanpix Vis mer

Folk søkte tilflukt bak låste dører

Da skytingen tok til søkte mange personer dekning bak låste dører. Politiet oppfordret på det sterkeste folk om å holde seg i ro.

«Vi vil komme til dere. Ikke kom løpende ut», lød oppfordringen fra politiet da situasjonen fremdeles var uavklart.

Det hvite hus melder at president Donald Trump er informert om situasjonen og følger den nøye.

Jacksonville Landing beskriver seg på sin hjemmeside som et sted for «året rundt-underholdning», med spisesteder ved et vann og et kjøpesenter i sentrum av Jacksonville.

Stedet er også vert for mer enn 600 arrangementer hvert år, som konserter og feiringer i forbindelse med jul, nyttår og den amerikanske nasjonaldagen 4. juli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!