Tror morderen dro til Sverige

Drapsjegerne i Østfold tror en eller flere kaldblodige drapsmenn dro til Sverige etter at de slo Marit Ødegaard (76) ihjel. Politiet har håp om at de klarer å lage en DNA-profil av det biologiske materialet som ble funnet på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet får opplyst, er en av politiets hovedteorier at det som sannsynligvis var en eller flere ransmenn drepte 76-åringen og deretter fortsatte E18 over grensa til Sverige. Etterforskerne i Ørje samarbeider også med svensk politi i den vanskelige jakten.

Marit Ødegaard ble drept av stump vold mot hodet, men politiet har fremdeles ikke funnet drapsvåpenet.

Holdt tale

I går holdt begge døtrene til Marit Ødegaard tale i begravelsen i Søndre Høland kirke.

- Det er klart det er en fortvilet situasjon for familien. Bakgrunnen for at de har gått ut i media, er for å hjelpe til at gjerningsmannen eller mennene skal bli tatt. Men de sitter igjen med utrolig mange ubesvarte spørsmål, sier familiens bistandsadvokat Gunhild Lærum til Dagbladet.

For faktum er at etterforskerne fortsatt ikke har konkrete personer i søkelyset. Politiet har også bare én sikker

Ørje-drapet

  • Marit Ødegaard (76) ble mandag i forrige uke funnet brutalt drept i sitt hjem i Ørje i Østfold. Ødegaard drev en bensinstasjon og skal ha oppbevart store pengesummer i sitt hjem.
  • 76-åringen ble drept av stump vold mot hodet, men politiet har fremdeles ikke funnet drapsvåpenet. Politiet har derimot sikret seg verdifulle DNA-spor i jakten på en eller flere drapsmenn.

observasjon av biler eller personer søndag kveld for over en uke siden. Et vitne så en lys stasjonsvogn ved åstedet det aktuelle tidsrommet.

- Føreren av denne bilen har fremdeles ikke meldt seg, sier utrykningsleder Arnfinn Sandstad i Kripos til Dagbladet.

Storkontroll

En storkontroll på grensa søndag kveld, nøyaktig en uke etter at 76-åringen ble drept, ga politiet flere nye tips. Utrykningsleder Sandstad opplyser at politiet stoppet hele 446 kjøretøy. 154 av dem kjørte også forbi drapsstedet forrige søndag.

Politiet fikk flere tips om den lyse stasjonsvogna som sto parkert på bensinstasjonen ved 22.30-tida drapskvelden.

- Vi systematiserer nå tipsene. Det vil bli snakk om en del nye avhør etter kontrollen på grensa, sier Arnfinn Sandstad.

DNA-spor

Som i en rekke andre saker de siste årene, setter etterforskerne stor lit til det tekniske arbeidet. Dagbladet får bekreftet at det ble funnet DNA-spor i huset til 76-åringen. Etterforskerne håper det er mulig å lage en DNA-profil av materialet. Et genetisk fingeravtrykk kan bli avgjørende den dagen politiet sitter med en eller flere mistenkte.

DREPT: Marit Ødegaard (76) ble begravet i går.