Tror Muhammed-meklingen hjalp

Den norske Muhammed-delegasjonen tilbake fra Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Generelt sett tror jeg det gikk veldig bra. Vi har formidlet vår dialog og vårt gode samarbeid i Norge. Og vi har sendt et par beskjeder. Disse går ut på forståelse, respekt og tilgivelse, åpnet imam Senaid Kobilica.

Sammen med sokneprestene Geir Valle og Knut Kittelsaa møtte han pressen i ankomsthallen på Gardermoen. De tre har sammen med imam Mehboob-ur-Rehman vært i Pakistan for snakke med religiøse ledere og myndigheter om karikaturbråket.

Ber Pakistan akseptere

- Vi har sagt til det pakistanske folk at Magazinets redaktør har bedt om unnskyldning, og at han har fått tilgivelse. Muslimene i Norge har akseptert unnskyldningen, og mener det derfor er en selvfølge at også muslimer i Pakistan aksepterer dette. Nå er det opp til lederne i Pakistan å promotere dette videre, sier imam Kobilica til Dagbladet.no.

Den interreligiøse delegasjonen er et initiativ mellom Islamsk Råd Norge og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. De reiste til Pakistan torsdag, og har møtt religiøse ledere samt statsminister Shaukat Aziz og ministeren for religiøse spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer