TRUET AV GIGANTSTEINER: Vilde Gunnes Bertelsen (11) poserer med den opptil 15 tonn tunge steinen som i dag var nær ved treffe gården i den sørtrønderske kommunen Rennebu. Området er nå avsperret og familien evakuert. Foto: DANIEL BERTELSEN/PRIVAT
TRUET AV GIGANTSTEINER: Vilde Gunnes Bertelsen (11) poserer med den opptil 15 tonn tunge steinen som i dag var nær ved treffe gården i den sørtrønderske kommunen Rennebu. Området er nå avsperret og familien evakuert. Foto: DANIEL BERTELSEN/PRIVATVis mer

- Tror neppe vi får sove her i natt

15 tonn tung stein raste mot gård i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg sto på balkongen, hørte et brak og så en gigantisk støvsky. Steinen hadde retning mot huset, sier Jan Erik Bertelsen (42).

Bertelsen, kona Oline Gunnes Bertelsen (46) og barna Daniel (16) og Vilde (11) slapp med skrekken, da to gigantiske steiner raste ned fjellsida og var nær ved å treffe gården på Uv i Rennebu kommune i Sør-Trøndelag.

Eksperter som har gransket steinene anslår at den største veier opptil 15 tonn.

Familien er nå evakuert, og Jan Erik Bertelsen frykter konsekvensene om raset fra fjellsiden, som fant sted i 13.50-tida i dag, hadde rammet gården.

- Jeg tror den kunne gått gjennom huset om den hadde truffet. Gudskjelov stoppet steinen 100 meter unna, sier Jan Erik Bertelsen, og opplyser at det aldri har gått liknende alvorlige ras i umiddelbar nærhet til bostedet.

- Det var som om skogen ga etter nedover lia, sier et annet øyenvitnet på nabogården, Per Morten Lorentzen, til adressa.no som først omtalte saken.

Verken dyr eller mennesker ble fysisk skadd, men deler av bilveien og autovernet er knust som følge av de massive steinene.

Området rundt gården vurderes som farlig og er avsperret, mens familien evakueres til en nabo i påvente av geologiske undersøkelser i morgen, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

- Tror neppe vi får sove her i natt, legger Jan Erik Bertelsen til.

ØDELEGGELSER: Ingen personer ble skadd av det potensielt livsfarlige raset, men deler av bilveien og autovernet knust. Foto: DANIEL BERTELSEN/PRIVAT
ØDELEGGELSER: Ingen personer ble skadd av det potensielt livsfarlige raset, men deler av bilveien og autovernet knust. Foto: DANIEL BERTELSEN/PRIVAT Vis mer