Tror nordmann i Ecuador slippes fri

25-åring fengslet etter trafikkulykke. Arbeidsgiveren Normisjon satser på løsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 25 år gamle nordmannen som sitter fengslet i Ecuador slippes trolig fri innen kort tid. Det opplyser Normisjon, mannens arbeidsgiver.

Den 25 år gamle misjonæren ble varetektsfengslet sist tirsdag etter at han var innblandet i en trafikkulykke i byen Guayaquil i Ecuador.

Ifølge en pressemelding fra Normisjon ønsker familien til den omkomne ikke å anmelde nordmannen ettersom de anser kollisjonen som en ulykke. Det ble klart etter et møte mellom Normisjons advokat og familien til den pårørende mandag kveld.

- Vi er svært lettet over at han trolig slipper ut av fengsel. En rettssak i Ecuador er ikke som i Norge. Det er vanlig at de involverte partene i slike ulykker møtes for å finne ut om det er grunnlag for å forfølge saken videre, sier medieleder i Normisjon, Leif Gunnar Vik.

25-åringen blir inntil videre sittende i fengsel. Normisjon kan bli bedt om å betale et par tusen dollar i kausjon til myndighetene i Ecuador for å få ham ut av fengselet. Selv om han blir løslatt kan også myndighetene legge ned forbud mot utreise fra landet mens saken pågår.

Ulykken skjedde i et sterkt trafikkert veikryss like ved en bibelskole som Normisjon driver i Guayaquil. Nordmannen ble påkjørt av en bil som kom i stor fart fra høyre. Selv ble han ikke skadet, men bilen som kom imot snurret rundt og føreren omkom på stedet.

Passasjeren i den andre bilen stakk av før politiet kom.


(NTB)