MÅ LEVERE:  Arntsen mener Northug kan komme tilbake, men sier det betinger at han også leverer varene i skisporet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MÅ LEVERE: Arntsen mener Northug kan komme tilbake, men sier det betinger at han også leverer varene i skisporet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Tror Northug kan «ta en Tiger Woods»

Vegard Arntsen i selskapet Sponsor Insight tror Northug kan gjøre omdømmecomeback i skisporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er selvfølgelig det verste som kunne skje for Petter Northug. Men Tiger Woods-saken viser at idrettsutøvere kan komme tilbake selv når ingen mener det er mulig, sier daglig leder Vegard Arntsen i analyseselskapet Sponsor Insight til Dagens Næringsliv.

Woods var verdens beste golfspiller og en av de aller best betalte idrettsutøverne i verden da 38-åringen i desember 2009 ble avslørt for utroskap med en rekke kvinner mens han var gift med svenske Elin Nordegren.

Fem av sponsorene rømte, Woods tapte ifølge magasinet Forbes 50 millioner dollar i årlige inntekter og falt til en 58. plass på verdensrankingen.

Etter over to år uten en eneste golftittel sikret han seg i november 2011 sin første turneringsseier. I mars i fjor var Woods på nytt verdens beste golfspiller og i fjor sommer var han igjen den best betalte idrettsutøveren i verden med 78 millioner dollar i inntekter.

- Nå kommer det an på hvordan Northug håndterer fyllekjøringen. På kort sikt er dette katastrofe for ham, men på lang sikt vet man ikke. Et omdømmemessig comeback betinger også at han leverer varene i skisporet, sier Sponsor Insight-sjefen.

(NTB)