Tror Obama vil haste gjennom helsereformen

Obama er i tidsnød etter at demokratene mistet superflertallet i natt.

VANT I NATT: Scott Brown holder opp en tidlig utgave av Boston Herald under valgfesten i natt. Foto: Brian Sneyder/Reuters/Scanpix
VANT I NATT: Scott Brown holder opp en tidlig utgave av Boston Herald under valgfesten i natt. Foto: Brian Sneyder/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Demokratene mistet i natt det viktige superflertallet i Senatet, med republikanske Scott Browns seier over Martha Coakley i kampen om Ted Kennedys gamle senatorjobb i Massachusetts.

Det kan få store konsekvenser for helsereformen, Barack Obama og Det hvite hus? viktigste innenrikspolitiske sak.Demokratene hadde 60 stemmer og hadde med det akkurat superflertallet 60-40, i USA kalt et «filibuster-proof» flertall. Nå står det 59-41.

«41! 41! 41!»Republikanerne kan nå stanse nye lover ved hjelp av uthalingsmetoden filibuster. I senatet kan nemlig en lov ikke vedtas uten at alle senatorer har fått sagt sitt. Og de kan snakke så lenge de vil, så fremt det ikke er to tredjedels flertall for saken, i senatet 60 mot 40.

Dette setter helsereformen i fare, fordi den første versjonen passerte med et nødskrik julaften med akkurat 60 stemmer. Nå skal de to versjonene fra Representantenes hus og Senatet slås sammen til et endelig forslag, som skal stemmes over på nytt.På Scott Browns seiersfest i natt ble det ropt taktfast «41! 41! 41!». Brown er sterkt kritisk til Obamas helsereform.- De kan høre jubelen helt til Washington, D.C, sa Brown selv i sin seierstale, ifølge Politico.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer