Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror oljeprisen har nådd toppen

ABG Sundal Collier tror ikke oljeprisoppgangen vil fortsette.

PRISTOPP: ABG Sundal Collier tror ikke Opecs produksjonskutt vil kunne bidra til noen ytterligere betydelig økning i oljeprisen. Foto: Finansavisen
PRISTOPP: ABG Sundal Collier tror ikke Opecs produksjonskutt vil kunne bidra til noen ytterligere betydelig økning i oljeprisen. Foto: Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Til tross for forventingen om en oljepris på 55 dollar, venter ABG Sundal Collier økt aktivitet i olje og offshore. Meglerhuset har likvel kun 20 prosent av aksjene på kjøp, skriver Finansavisen.

- Vi tror ikke oljeprisoppgangen fortsetter. Historisk har OPEC hatt evne til å støtte oljeprisen, men ikke kunnet påvirke til betydelig økning, sier ABGs analysesjef John Olaisen til avisen.

Få kjøpsanbefalinger

I en fersk olje- og oljeservicerapport mener Olaisen og analytikerne i meglerhusets oljeserviceteam ifølge Fiansavisen at oppsiden er tatt ut for de fleste av aksjene.

Av 31 olje- og oljeserviceselskaper får 22 en hold-anbefaling, mens det oppfordres til å ta gevinst for de som har vært med på den hyggelige ferden i Fred. Olsen Energy, Seadrill og Statoil den siste tiden.

Kun seks av aksjene får en kjøpsanbefaling, og selv om anbefalingslisten ser forholdsvis dyster ut med tanke på oljeprisnivå og den allerede etablerte optimismen i markedet, blir man ifølge avisen mer positiv av å lese selve rapporten.

«Det burde være betydelig oppside i oljeserviceaksjer», lyder undertittelen.

«I henhold til våre kalkulasjoner er en oljepris på 65 dollar priset inn i oljeaksjene, noe vi mener er for optimistisk. På den andre siden virker det som forventningene i oljeserviceaksjene er heller lave», skriver ABG.

Vil ikke klare seg

Olaisen erkjenner overfor avisen at det ikke er noe godt samsvar mellom budskapet i rapporten og anbefalingslisten.

- Det er et godt poeng. Det kan bli en klassisk tabbe. I dårlige tider er vi ofte for lite negative og i gode tider er vi for lite positive. Vi burde kanskje hatt flere kjøp, men det er viktig å analysere case for case. Det er stor nok oppside i de vi har kjøpsanbefaling på, sier analysesjefen.

- Men det er egentlig ikke det vi ønsker å si med rapporten. Det er mangel på store likvide olje- og oljeserviceaksjer på Oslo Børs, og mange av de små oljeserviceaksjene har mye gjeld og handles som rene opsjoner. Flere av dem klarer seg mest sannsynlig ikke uten restrukturering, sier Olaisen til Finansavisen.

Flere nyheter:

Meglere til kamp mot tatoveringer
Petter Stordalen sikrer seg hotellrakett
Donald Trump - et kjøpssignal?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling