Tror oljeprisen kan falle til 40-50 dollar

Professor emeritus Øystein Noreng (72) fikk rett da han for ett år siden spådde kraftig oljeprisnedgang. Nå tror han på enda større fall.

OLJEPRISEN: Professor emeritus Øystein Noreng (72) tror oljeprisen kan falle videre. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
OLJEPRISEN: Professor emeritus Øystein Noreng (72) tror oljeprisen kan falle videre. Foto: Ivan Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): - Nå straffes vi for at oljeprisen har vært veldig dyr i ti år. De prisene har ikke vært bærekraftige, sier pensjonert professor Professor emeritus Øystein Noreng til Finansavisen i dag.

Den pensjonert professoren i petroleumsøkonomi ved Handelshøyskolen BI var den eneste som klarte å spå høstens oljeprisfall.

Spådde 75 dollar i januar 2. januar i år samlet Finansavisen oljeprisprognoser fra 14 eksperter, der 13 av dem ventet en gjennomsnittlig oljepris på over 100 dollar pr. fat i 2014.

DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus har blitt et symbol for et negativt syn på oljeprisen, men Noreng overgikk ham og tippet 75 dollar, basert på at oljetilbudet skulle stige mer enn etterspørselen.

Noreng bommer sannsynligvis på snittprisen, men ettersom et fat Nordsjø-olje i dag koster rundt 70 dollar, var han i hvertfall inne på noe, skriver Finansavisen.

- Retningen var riktig, slår Nordeng selv fast.

Ser enda lavere oljepris Oljeprofessorens prisprognoser lå milevis unna de andre norske analytikerne. Det gjør han også nå.

- Oljeprisen kan godt komme ned i 50 dollar, kanskje til og med 40 dollar pr. fat i løpet av neste år. Det kan godt hende vi får en stabilisering på 60-tallet, men i perioder kan oljeprisen komme ganske langt ned, sier han til Finansavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer