Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror oljeprisen skal videre ned

-Gårsdagens hopp i oljeprisen var kun en overmoden korreksjon, sier analytiker Øivind Munthe-Kaas i Wilhelmsen Marine Fuels.

Olje: Flere aktører frykter ytterligere fall i oljeprisen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
Olje: Flere aktører frykter ytterligere fall i oljeprisen. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For første gang på en måned har det vært en meningsfull oppgang i oljeprisen de seneste dagene.

Fra en bunn på 45,17 dollar for brent-olje på tirsdag, steg prisen med over 10 prosent til 52,40 dollar pr. fat torsdag ettermiddag. Det er den kraftigste oppgangen siden oljekrakket startet i høst.

Fredag omsettes et fat Nordsjøolje for 49,82 dollar.

Frykter videre prisfall Oljeanalytiker og megler Øivind Munthe Kaas i Wilhelmsen Marine Fuels (WMF) sier til Finansavisen at han venter ytterligere fall før bunnen er nådd. Han anbefaler sine kunder om å utvise tålmodighet.

- Dette er kun en liten og overmoden korreksjon. Det er ingenting som tyder på at den langsiktige negative trenden er brutt, sier analytikeren til Finansavisen og peker på at deler av gårsdagens oppgang skyldes at månedskontraktene er rullert.

Vil tvinge prisene opp før eller siden Selv om han tror på et videre fall i oljeprisen på kort sikt, ser Munthe-Kaas for seg at manglende investeringer i ny kapasitet vil tvinge prisene opp før eller siden.

31 dollar fatet Bank of America varslet i en analyse i går at de tror oljeprisen må ned i 31 dollar pr. fat før en bunn blir nådd. Dermed overgikk de konkurrenten Goldman Sachs, som tidligere i uken lanserte 40 dollar som en potensiell bunn. 

Flere nyheter Lund: - Lav oljepris vil påvirke investeringer
DNB: Oljeprisen bunner ut
- Mye mer alvorlig enn vi er klar over

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media