Tror omkommet er Øystein (51)

Ski- og klatreprofil Øystein Stangeland ble meldt savnet etter en topptur på Kattfjordeidet i Tromsø 16. januar. Onsdag ble en mann funnet omkommet.

MULIG OMKOMMET: Ski- og klatreprofil Øystein Stangeland (51) ble meldt savnet av samboeren etter en topptur på Kattfjordeidet i Tromsø. Foto: Lars Nessa
MULIG OMKOMMET: Ski- og klatreprofil Øystein Stangeland (51) ble meldt savnet av samboeren etter en topptur på Kattfjordeidet i Tromsø. Foto: Lars Nessa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint lørdag kveld 16. januar ble ski- og klatreprofil Øystein Stangeland (51) meldt savnet av samboeren etter en topptur på Kattfjordeidet, 30 minutter fra Tromsø sentrum.

Siden Stangeland forsvant, har leteforholdene på Kattfjordeidet vært vanskelige på grunn av vær og mørke. Det er stor skredfare i området, og det er også observert flere skred.

Mann funnet omkommet

Tirsdag 19. januar gikk politiet over til søk etter en antatt omkommet person.

Onsdag ble en mann funnet omkommet i et skred ved Trollskarvatnet på Kattfjordeidet i Tromsø.

- Den omkomne er ikke formelt identifisert, men politiet legger til grunn at det er savnede Øystein Stangeland som er funnet omkommet, skriver politiet i en pressemelding.

FJELLVANT: Øystein Stangeland ved K2 i 2008. Foto: Lars Nessa
FJELLVANT: Øystein Stangeland ved K2 i 2008. Foto: Lars Nessa Vis mer

Erfaren

Stangeland var en svært erfaren fjellklatrer og skikjører og har vært en aktiv del av miljøet i Tromsø i flere tiår, skriver Nordlys.

Han var blant annet på ekspedisjon til verdens nest høyeste fjell - K2, to ganger i løpet av friluftskarrieren. På den siste, i 2008, var også Lars Nessa og Cecilie Skog med.

Skog og Nessa ble de første nordmennene som nådde toppen av K2 den dagen.

Cecilie Skogs ektemann, Rolf Bae, mistet livet på den aktuelle K2-turen i 2008. Også ti andre klatrere døde da flere av tauene i fjellet løsnet, ifølge en rapport fra hendelsen.

På Instagram minnes Cecilie Skog turkameraten.

Mannskap på bakken

Politiet har sammen med frivillige hjelpemannskaper og andre beredskapsaktører søkt over området fra lufta. Det ble seinere satt inn mannskaper på bakken.

Politiet jobbet underveis med utgangspunkt i flere hypoteser om hva som kan ha skjedd med Stangeland, med håp om å finne den ham i live.

Stangeland begynte å klatre tidlig på 90-tallet. Han har jobbet mange år som industriklatrer i Nordsjøen, ifølge Norsk Klatring.

Han var også med i Rogaland Alpine Redningsgruppe fra 2002-2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer