Tror onkelen vil drepe henne

- Onkelen min hadde stor respekt i Irak, det har han ikke lenger, forteller den nå 17 år gamle jenta i Oslo Tingrett.

FORKLARER SEG: Sikkerheten står i høysete når den nå 17 år gamle jenta forklarer seg i Oslo Tingrett. Simon L. Skrede er jentas bistandsadvokat.
 Foto: Espen Røst/Dagbladet
FORKLARER SEG: Sikkerheten står i høysete når den nå 17 år gamle jenta forklarer seg i Oslo Tingrett. Simon L. Skrede er jentas bistandsadvokat. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nå 17 år gamle jenta med irakisk opprinnelse forklarer seg onsdag formiddag i en svært spesiell sak i Oslo tingrett.

Som Dagbladet har skrevet tidligere skal jenta ha blitt tvangsgiftet med fetteren før jul i 2006. Det er sannsynligvis første gang et tvangsekteskap inngått på norsk jord blir prøvet for retten.

Aktor, statsadvokat Johan Øverberg, kommer til å legge frem bilder fra bryllupsdagen, bilder aktoratet mener styrker jentas forklaring.

Faren ikke tilstede i bryllupet Jenta forklarer at hun ikke skjønte hva imamen sa under ekteskapsinngåelsen, i onkelens og tantens leilighet, da hun var 13 år. Faren var ikke tilstede i bryllupet.

- Jeg tror han ikke var der fordi han ikke ville at jeg skulle giftes bort så tidlig, sier jenta.

- Men jeg er ikke sikker på om han reiste fordi han ikke ville at jeg skulle giftes bort, eller om onkelen min utnyttet at han var borte for å gifte meg med sønnen sin.

Hun har tidligere idag forklart at onkelen er familiens overhode. Det skal være han som «styrer» familien, ifølge 17-åringen.

- Vanligvis har man hvit kjole - Slik som dette bryllupet ble gjennomført, er det slik familien vanligvis feirer bryllup? spør aktor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer