Massetesting:

Tror Oslo-grep er framtida

Oslo tester ut massetesting på skoler, barnehager og arbeidsplasser. Espen Rostrup Nakstad tror at det er framtida.

TILTAK: Under dagens pressekonferanse, presenterte byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, de nye tiltakene som gjelder i Oslo. VIDEO: Ivan Larsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsebyråd Robert Steen sier til Dagbladet at Oslo kommune nå undersøker effekten av massetesting som tiltak for å kunne beholde kontroll over smitteutviklingen.

I Oslo har man allerede igangsatt slik massetesting rettet mot en gruppe mennesker, eller mennesker tilknyttet et bestemt område, uavhengig av om man har symptomer eller ikke. I første omgang testes det ut på skoler, barnehager og byggeplasser, men etter hvert kan det bli aktuelt på treningssentre, teatre og kinoer.

- Vi har allerede gjennomført massetesting på en del skoler hvor vi har sett utbrudd. Dette har også blitt gjort i barnehager, og vi iverksetter tiltaket nå på en del byggeplasser og brakkerigger, sier Steen til Dagbladet og fortsetter:

- Dette er steder hvor vi vet at det befinner seg mennesker som kanskje er i risikosonen for å bringe med seg mer smitte. Det kan blant annet dreie seg om mennesker som beveger seg mye, reiser litt inn og ut av landet og sånne ting. Dette er områder som vi ser på med tanke på massetesting.

Kan være framtida

Det var tirsdag at Steen opplyste i NRK-programmet «Dagsnytt 18» at massetesting kan være en måte å beholde kontroll over smitten, samtidig som man gjenåpner samfunnet. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sa at han tror at massetesting er framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer